Exclusief voor abonnees

Meer dan 500 artsen schrijven verboden middel voor: "Legaliseer cannabisolie, daar wordt iedereen beter van"

OCMW BETAALT PATIËNTEN ZELFS TERUG

Pieter Geens van vzw MedCan. "Wij hebben weet van meer dan 800 patiënten die de voorbije drie jaar een voorschrift voor medicinale cannabis gekregen hebben en van 520 Vlaamse artsen die het ondertussen al één of meerdere keren hebben voorgeschreven. En de trend is nog steeds stijgende."
vincent duterne / photonews Pieter Geens van vzw MedCan. "Wij hebben weet van meer dan 800 patiënten die de voorbije drie jaar een voorschrift voor medicinale cannabis gekregen hebben en van 520 Vlaamse artsen die het ondertussen al één of meerdere keren hebben voorgeschreven. En de trend is nog steeds stijgende."
Het verbod op cannabisolie stelt in de praktijk weinig voor. Meer dan 500 Vlaamse artsen schreven de laatste drie jaar al medicinale cannabis voor en twee patiënten krijgen de medicijnen zelfs terugbetaald van hun OCMW. "Het verbod is zinloos", vindt een expert. Ook de overheid lijkt dat stilaan te beseffen.

Is het een goeie zaak dat de Belgische overheid cannabisolie en medicinale cannabis in de illegaliteit houdt? Dat is de vraag die zich opdringt nu blijkt dat het Amerikaanse bedrijf Kannaway in ons land al maanden vlotjes nieuwe klanten en vertegenwoordigers ronselt met een omstreden piramidesysteem. Dat de Kannaway-producten op basis van cannabisolie hier eigenlijk niet verkocht mogen worden, lijkt voor de klanten bijzaak. "Nochtans is het geen goed idee om dat soort bedrijven blindelings te geloven", zegt Pieter Geens van vzw MedCan. "Je kan nooit honderd procent zeker zijn dat je krijgt waarvoor je betaalt en of de producten wel veilig zijn." 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant