In 2015 liepen er per maand tot 6.000 aanvragen binnen, nu zijn dat er net geen 3.000.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2015 liepen er per maand tot 6.000 aanvragen binnen, nu zijn dat er net geen 3.000. © Photo News

Meer asielzoekers, meer nood aan opvang

In heel Europa kloppen weer meer mensen aan voor asiel, maar in ons land, Nederland en Frankrijk is de toename proportioneel groter dan in andere landen. De opvang zit barstensvol en de zoektocht naar extra bedden wordt er niet makkelijker op. Experts waarschuwen: "Ons asielsysteem staat onder zware druk."

34 reacties

 • Jo Van Echelpoel

  2 jaar geleden
  België licht nu al op vanuit de ruimte. Begrijpt men in Brussel nog steeds niet dat het volk meer en meer zelf oplossingen zoekt. De Amerikaans-Europese olieafhankelijkheid gaat U Uw veiligheid, cultuur, gezondheid en uiteindelijk uw leven of dat van Uw kleinkinderen kosten. En we laten dit blijkbaar comfortzuchtig rustig gebeuren?
 • ercan oktay

  2 jaar geleden
  ik ben meestal niet eens met de reacties hier ,maar in deze kwestie wel, ben zelf tweede generatie van gast arbeiders, maar vol is vol, de toevloed is te hoog, kan niet meer verteerd worden, een volledige stop voor twintig jaar, dan pas zal de toevloed van de laatste jaren verteerd worden.
 • H V

  2 jaar geleden
  Meer nood aan terugsturen economische vluchtelingen ware beter.
 • leppens alex

  2 jaar geleden
  Wordt het niet stillekes tijd dat België eens stopt met het OCMW van de Wereld te spelen????
 • Jan Janssens

  2 jaar geleden
  Gisteren op het nieuws, met het vliegtuig uit El Salvador via Spanje naar Brussel en wij geven hen gratis onderdak-eten-kleding-medische bijstand-school-openbaar vervoer-simkaart voor de gsm - enz..... Op kosten van de belastingbetaler, deze laatste moet natuurlijk, als hij of zij versleten is(op pensioen gaat) niets terug verwachten !!!!
 1. Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker
  PREMIUM

  Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker

  Novak Djokovic (33) heeft zich voor het eerst weer laten zien sinds hij positief testte op het coronavirus. De Serviër is op vakantie in Bosnië, waar hij onder andere een bezoek bracht aan Visoko. Daar staat een heuvel waar in een ver verleden piramides zouden hebben gestaan. Hij kreeg er, in het bijzijn van zijn ouders en een bodyguard, een rondleiding door de Bosnische wetenschapper Semir Osmanagic. Opvallend: de Serviër droeg nu wél een mondmasker. Het nummer één van de wereld ligt al even onder vuur sinds hij een exhibitietoernooi organiseerde zonder respect voor de coronaregels. Zo geraakte hij net als enkele collega's en zijn vrouw besmet met het virus. (ODBS)
 2. PREMIUM

  Koning ruilt op 21 juli vuurwerk voor bezoek aan woonzorg­cen­trum

  Het wordt dinsdag een onuitgegeven nationale feestdag. De koning en zijn gezin beginnen wel nog met de traditionele viering van het Te Deum - met een beperkt aantal aanwezigen - maar het militaire defilé wordt vervangen door een ceremonie van amper 75 minuten, waarin hulde wordt gebracht aan de helden van de coronacrisis. Opmerkelijk: in plaats van feest te vieren in het park of naar het vuurwerk te kijken, gaan Filip, Mathilde en de vier kinderen om 17 uur op bezoek in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Ze spreken er met bewoners en personeel en wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat met muziek mensen met dementie beter probeert te bereiken. In Morlanwelz bezoekt het gezin een uur later een hersteloord voor mensen die revalideren. (PhG)
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden