Exclusief voor abonnees

Mee op NAVO-missie in Litouwen om Russen af te schrikken: “Hiervoor gingen jullie bij Defensie. Niet om in Antwerpen op straat te staan”

Onze militairen schieten in Litouwen met 'blankmunitie': er worden geen kogels afgevuurd, maar het geeft wel dezelfde knallen.
© Bart Leye Onze militairen schieten in Litouwen met 'blankmunitie': er worden geen kogels afgevuurd, maar het geeft wel dezelfde knallen.
Volle gas voorwaarts, enkele rookgranaten voorop en dan hard in de remmen: het gaat vooruit tijdens de - gesimuleerde - aanval van onze Belgische troepen. Nog twee luide knallen en plots stormt tien man uit de pantservoertuigen. We bevinden ons op het grootste militaire oefenterrein van Litouwen. 258 Belgische militairen zijn hier op NAVO-opdracht, en wij waren erbij.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Bytebier

  Om Russen af te schrikken ga je lachen of wat , en sedert wanneer is Rusland onze vijand nu opeens ??

 • Roel Mick

  We zouden beter een beetje meer respect hebben voor Russen. Zij verlieten ons van Nazis, niet de Amerikanen. Sovjets vernielden 80% van Hitlers militaire kracht. Met enorme opoffering. Respecteer dus Russen een beetje en ze zullen vriendelijker zijn.

 • Patrick Vranckaert

  Belachelijk, Rusland en Russische mensen zíjn zoals wij, as je een vijand zoekt, zoek dan ergens anders maar STOP met ons geld te verspillen in het oosten van Europa

 • Benjamin Muilwijk

  Rusland is onze vijand niet. Altijd die zelfde onzin in het nieuws.

 • Brent Van Renterghem

  De klungel Belgen bij de Navo gaan de Russen afschrikken, doe eens normaal! Met het Belgisch prutslegertje word gelachen in de wereld en Rusland verovert Europa zeer snel als ze willen, hun leger veel sterker!!