In haar rolstoel rijdt Martje de Vlaamse Opera in Antwerpen binnen. "Ik ben hier vroeger dikwijls geweest. Maar ik zie niet meer zo goed, ik herken het niet meteen."
Volledig scherm
PREMIUM
In haar rolstoel rijdt Martje de Vlaamse Opera in Antwerpen binnen. "Ik ben hier vroeger dikwijls geweest. Maar ik zie niet meer zo goed, ik herken het niet meteen."

Martje (104) gaat na vijftien jaar opnieuw naar de opera: “Bij de eerste noot voelde ik me weer 25"

Nog eens naar de opera, zoals vroeger. Dat was de hartenwens van Martje Gezels uit Turnhout. Seniorenorganisatie S-Plus liet die gisteren in vervulling gaan. Het werd een absolute topdag voor de 104-jarige. "Ik voelde mij precies weer een meisje van 25."

1 reactie

 • Gerd Peeters

  1 jaar geleden
  Zou je niet zeggen dat die 104 jaar is.
 1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
  PREMIUM

  Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

  Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur