Exclusief voor abonnees

Marc Coucke onder vuur (deel 1): zakelijk genie of blinde investeerder?

Marc Coucke.
BELGA Marc Coucke.
Marc Coucke beleeft niet zijn gelukkigste momenten. Bij zijn voetbalclub RSC Anderlecht stormt het al maanden en afgelopen weekend werd hij in Oostende bij zijn ex-club zowaar het stadion uitgejaagd. De multimiljonair ligt onder vuur. Een gevolg van zijn blinde investeringsdrang? Of een miskenning van zijn zakelijk genie? "Zijn enthousiasme is zijn sterkte én zijn zwakte tegelijk.”

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nele Thierfeldt

  Blind.

 • Richard Tolenaars

  Grote punt is dat hij geen jota verstand heeft van voetbal. Veel bla bla in het begin met al hun "plannen", maar kijk waar ze nu staan. Zelfde geldt voor Verscheuren. Bij Ajax met gewezen topvoetballers aan het roer zullen ze in hun vuistje lachen met dat geklungel in Brussel.

 • Pieter De Ruyter

  De man was al steenrijk maar haalde met een boekhoudkundige truck al de aandelen van de markt(omega pharma) en iedereen werd verplicht ze aan hem te verkopen tegen 36,35 euro.Meneerke maakte dan een deal met een overnemer en verkocht ze aan bijna 200 euro het stuk.Het ventje verdiende om 175 miljoen euro rijk te zijn,maar koos er voor om duizenden en duizenden kleine en grote aandeelhouders in de kou te laten staan en zelf 1 miljard te hebben.Hopelijk gaat die graaier failliet.

 • François Nuyts

  Blijkbaar een blinde investeerder geworden . En blind iemand binnen halen die hij helemaal niet nodig had om Anderlecht terug op het goede spoor te zetten . Een echte goede trainer had dit probleem kunnen oplossen zonder dat daar een "genie" voor nodig was .

 • geert jespers

  Marc heeft een investeringsfonds dat zijn belangen en investeringen beheert. Omega Pharma haalde hij ook van de beurs tegen een zeer lage koers; + 6 % boven de waarde van het laatste kwartaal wat een schande is (normaal 30%). Hij weet heel goed wat hij doet dat Marcske Frankske!