Slachtoffer Nancy De Landtsheer. De politie bood haar naar eigen zeggen opvang in een vluchthuis aan, maar ze weigerde.
Volledig scherm
Slachtoffer Nancy De Landtsheer. De politie bood haar naar eigen zeggen opvang in een vluchthuis aan, maar ze weigerde. © RV

Man wurgt vriendin na zoveelste ruzie: politie dwong buren om oogje in het zeil te houden

In Antwerpen heeft een man zijn vriendin gewurgd, als triest eindpunt na een lange geschiedenis van partnergeweld. Opmerkelijk: de politie vroeg de buren onlangs met aandrang om meteen de hulpdiensten te verwittigen bij enige vorm van ruzie. "Maar die kerel riep dreigend: 'Als je dat doet, kom ik u ook een pak rammel geven.'"

 1. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.
 1. Lage tewerkstelling onder migranten is niet enkel kwestie van discriminatie
  PREMIUM

  Lage tewerkstel­ling onder migranten is niet enkel kwestie van discrimina­tie

  'Komt de lage tewerkstelling onder migranten alleen door discriminatie? Er zijn de voorbije jaren door de krapte op de arbeidsmarkt toch voldoende banen bijgekomen voor deze mensen?' Het zijn vragen die Stijn Baert heeft ontvangen na een eerder artikel in deze krant over discriminatie bij sollicitanten. De arbeidseconoom stelt vast dat ondanks de goede conjunctuur migranten van buiten de EU veelal buiten de arbeidsmarkt bleven.