Slachtoffer Nancy De Landtsheer. De politie bood haar naar eigen zeggen opvang in een vluchthuis aan, maar ze weigerde.
Volledig scherm
Slachtoffer Nancy De Landtsheer. De politie bood haar naar eigen zeggen opvang in een vluchthuis aan, maar ze weigerde. © RV

Man wurgt vriendin na zoveelste ruzie: politie dwong buren om oogje in het zeil te houden

In Antwerpen heeft een man zijn vriendin gewurgd, als triest eindpunt na een lange geschiedenis van partnergeweld. Opmerkelijk: de politie vroeg de buren onlangs met aandrang om meteen de hulpdiensten te verwittigen bij enige vorm van ruzie. "Maar die kerel riep dreigend: 'Als je dat doet, kom ik u ook een pak rammel geven.'"

 1. PREMIUM

  Klopp en Mourinho sneren naar Man City

  Twee trainers zijn niet blij dat het TAS de Europese schorsing van Man City heeft teruggedraaid. Tottenham-trainer José Mourinho haalde hard uit. "Het is een schandalige beslissing. Als City niet schuldig is, dan krijgt het toch geen boete van 10 miljoen euro? Als de club wel schuldig is, moet ze uitgesloten worden. Er is geen middenweg. Dit is een heel vreemde beslissing." Zo goed was The Special One niet op de hoogte: City kreeg een boete omdat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Ook Jürgen Klopp, kampioenencoach van Liverpool, heeft zijn bedenkingen: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Ik wil er zelf niet te veel bij betrokken raken en ik ken de details in de zaak van Manchester City niet, maar ik vind dat we ons aan de regels van de Financial Fair Play moeten houden." Pep Guardiola was in vorm. Hij verdedigde zijn club vurig: "Het zou prettig zijn als de kritiek zou stoppen." (KTH)
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken