Over bewijzen valt alvast niet te twisten. IS heeft de onthoofdingsvideo's waarin Arben Imishti (38) opdraaft zelf aan de hele wereld getoond.
Volledig scherm
PREMIUM
Over bewijzen valt alvast niet te twisten. IS heeft de onthoofdingsvideo's waarin Arben Imishti (38) opdraaft zelf aan de hele wereld getoond. © RV

Man uit Schoten staat terecht voor onthoofding aan zijde van 'Jihadi John': twee maanden van huis en al beul voor IS

Volgende maand staat een man uit Schoten terecht voor een onthoofding in naam van IS. Hij pleegde die in een propagandavideo aan de zijde van de beruchte 'Jihadi John'. Wij kregen al inzage in het dossier, waaruit blijkt dat Arben Imishti tot de gruwel overging terwijl hij nog maar twee maanden weg was van huis.

 1. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond