Exclusief voor abonnees

Man die ons maskers moet leveren, in opspraak: Israël zet bank van Jordaanse ondernemer op zwarte lijst

Hamza Talhouni is de belangrijkste vennoot in Avrox.
Getty Images Europe Hamza Talhouni is de belangrijkste vennoot in Avrox.
De Jordaanse zakenman die schuilgaat achter de postbusvennootschap die België straks 15 miljoen mondmaskers moet leveren, blijkt niet onbesproken. Een bank waar hij en z'n familie mee de plak zwaaien, is door Israël recent op een zwarte lijst gezet wegens vermeende financiering van terreurverdachten. Dat bevestigt de Israëlische ambassade.

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

79 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • oscar zwart

  deze hele saga stinkt aan alle kanten,uit welingelichte bron weet ik dat een bedrijf uit het Brusselse 4 miljoen mondmaskers ff2 ter beschikking heeft van zijn personeel.en zo zijn er meer bedrijven die mits zwijg contracten rustig hun ding mogen doen,ten koste van alle burgers van het land die al sinds 4mei wachten op de beloofde maskers.als de pers daar eens serieus aandacht aan besteedt en zich niet door de politiek laat gijzelen.

 • Patrick Vandeputte

  Wow, hij heeft laten nagaan of die Jordaanse bankier een strafblad heeft. Is die Goffin echt zo naïef of doet hij alsof? Tegenwoordig is onbekwaamheid blijkbaar een extra troef om minister te worden.

 • Joseph Vande Reyd

  Onze politici "werken hard"zeggen ze dan over zichzelf?om zulke flaters recht te blijven trekken moeten ze toch wel héél hard werken

 • René Van Halen

  Ik vraag mij af van waar ons vaccin zal komen als het er ooit komt. Van de Kaaiman Eilanden?

 • evelyne dewulf

  Bij mijn weten behandelt overheidspersoneel de bestellingen. Ambtenaren gaan na wat kandidaat-leveranciers waard zijn. Minister moet handelen in functie van wat hij op zijn desk te zien krijgt. Zou hier sprake zijn van boycot door dat personeel. Onderzoek is ook hier zeker gepast