De politiekogel ging schuin naar beneden door de ruit en raakte de man in zijn buik.
Volledig scherm
PREMIUM
De politiekogel ging schuin naar beneden door de ruit en raakte de man in zijn buik. © BELGA

Man (29) reed nog 300 meter door nadat politie hem in buik had geschoten

Hij reed nog 300 meter ver met een politiekogel in zijn buik om aan de politie te ontsnappen. Daarna bezweek een 29-jarige Fransman die agenten wilde aanrijden aan zijn verwondingen. Waarom hij het stopteken van de politie negeerde, is niet bekend. Het gerecht heeft zijn passagier, 'goed gekend' bij justitie, opgepakt.

2 reacties

 • Rudolphe V.DeBaere

  1 jaar geleden
  Wanneer de politie vraagt om te stoppen, dan doe je dat. Doe je dat niet, dan ben je zelf verantwoordelijkheid voor jouw daad en voor de gevolgen. Als de politie haar taak niet meer kan of mag uitvoeren, waarvoor dient ze dan. Respect voor blauw en voor nog zoveel andere dingen, zoals vroeger is meer dan nodig. En respect betekent niet onderdanigheid of tot slaaf verworden. Respect betekent eerbied hebben voor de wet, voor de vertegenwoordigers van de wet, etc.
 • Jurgen Devries

  1 jaar geleden
  Dus aan al de mensen die altijd zeggen"waarom schieten ze niet in het been". Als een dader al 300 meter kan rijden met een kogel in zijn buik, weet je wat hij nog allemaal zou kunnen doen met een kogel in zijn been hé.
 1. PREMIUM

  15% meer Belgen naar voedsel­bank

  Bijna 200.000 mensen halen elke maand een voedselpakket op om te kunnen overleven, een stijging van 15% in vergelijking met vorig jaar. De coronacrisis duwt steeds meer mensen in armoede. "Vorig jaar haalden gemiddeld een kleine 170.000 mensen per maand een voedselpakket op. In juni steeg dat aantal tot nagenoeg 195.000", zegt Jef Mottar van de Belgische Federatie van Voedselbanken in 'De Zondag'. Onder die nieuwe cliënten zijn er heel wat tijdelijk werklozen. Mannen en vrouwen, jong en minder jong, die noodgedwongen thuis zitten door corona. De financiële middelen om de werkingskosten te dekken, komen voornamelijk van particuliere giften. Maar door de toenemende vraag is extra steun nodig. Mottar verwacht deze zomer nog te kunnen overbruggen dankzij de grote solidariteit die heerste tijdens de crisis, maar hij vreest voor daarna. "Als ons cliëntenaantal met 15% stijgt, zou ons budget evenredig moeten stijgen." (SRB)
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten