Exclusief voor abonnees

Malaise bij federale politie compleet: halve korps wil weg

Photonews
Meer dan de helft van de politiemensen wil zijn job bij de federale politie opzeggen. Dat blijkt uit een groot wetenschappelijk welzijnsonderzoek. Opmerkelijk: meer dan één op de honderd bekent dat hij of zij het voorbije jaar een concreet plan had om zelfmoord te plegen.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van der Kelen

  Schoolkinderen, sorry, universiteiren, zijn gaan besturen en eigen volk aanververven. De slimme dood van de politie. Teveel bazen

 • William Van den Berghe

  Of de top van de federale politie bezorgd is over haar agenten, wel daar heb sterke twijfels bij. Eerst lokt men agenten van de lokale politie naar de federale met 12- uren diensten kwestie om het woon-werkverkeer te beperken en promoot men carpooling. Nadien is er een of andere leidinggevende die niets omhanden heeft en het licht gezien heeft en die het beurtrolsysteem verandert in een 8-urenstelsel, met gevolg dat men alle dagen in de file richting Brussel zit. MOTIVEREND !!!

 • Ivan Willems

  De federale- en politie worden van alle kanten tegengewerkt. De grote criminaliteit wordt gerust gelaten. En als je al jaren meedraait als agent is het niet verwonderlijk dat het geen zin mee heeft. Je zou voor minder. De (wiens) schuld??? Daar zullen we geen tekening bij moeten maken zeker!!!

 • Mario De stroo

  Ze hadden de rijkswacht en het leger nooit mogen afschaffen ...voor de rijkswacht had je nog respect en tijdens je legerdienst kreeg je nog een opleiding waarmee je verder kon in het leven , waar nu de jeugd gewoonweg om te huilen is ...wat zit er daar nog tussen , zeker geen echte mannen daar ben ik 100% van overtuigd ! De rijkswacht dat waren nog mannen terwijl nu de politie op je afkomt en ik naar beneden moet kijken hoe kan je dan respect afdwingen ?

 • Luc Janssens

  Jan peeters, die malaise was er al voor Jambon of BDW op hun stoel zat.