Exclusief voor abonnees

Macron en Merkel 'schaffen das': bazookaatje van €500.000.000.000

MACRON EN MERKEL 'SCHAFFEN DAS'

Hij in Parijs, zij in Berlijn. Frans president Macron en Duits bondskanselier Merkel geven - op een kleine 900 kilometer van elkaar - een gezamenlijke persconferentie.
EPA Hij in Parijs, zij in Berlijn. Frans president Macron en Duits bondskanselier Merkel geven - op een kleine 900 kilometer van elkaar - een gezamenlijke persconferentie.
De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel zijn het eens geraakt over een Europees herstelfonds ter waarde van 500 miljard euro. "Zo geeft Duitsland een signaal aan landen zoals Nederland, die minder happig zijn om solidariteit te tonen met de meest hulpbehoevende lidstaten", stelt politicoloog en EU-specialist Hendrik Vos.

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steffi Willem Cornelis

  Ik denk toch dat bijna alle mensen die hier reageren dat de eu ontbonden moet worden niet echt de helderste zijn. België heeft een enorm begrotingstekort van 64 miljard en meer. Als de eu ontbonden word, die nu een serieus stuk van dat bedrag wil betalen, zullen de belgen dit moeten betalen. Dus al jullie zuurverdiende spaarcenten zullen weg zijn. Denk eerst na voor jullie hier jullie gedacht zeggen

 • paul lemmens

  gemakkelijk het geld van anderen uitdelen als afscheidsgeschenk , zij komt niet meer op de lijst en hij vliegt er uit

 • Ben Debremaker

  Nu wel, als Italië hulp vroeg een paar maand geleden was het nein. Hopelijk valt de EU dankzij covid-19. Dan zou er toch nog iets goed uitgekomen zijn. Ieder voor zich en god kan de pot op. Dat is de maatschappij die ze gecreeerd hebben door de mensen steeds tegen elkaar op te zetten. Moeten ze niet verwachten dat we nu opeens allemaal solidair willen zijn omdat zij het opdrukken.

 • Ludwig Vanden Boer

  Als Mema van Duifra beslissen moet de EU uitvoeren en liefst zonder morren.

 • MICHEL Van Eycken

  Geld aan het zuiden geven ja maar ze moeten het wel later teruggeven anders wordt het jaarlijks een bodemloze put.