BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Luchtverkeersleiders dreigen met staking: “‘Door jou kunnen collega’s geen verlof nemen.’ Zo zetten ze ons onder druk”

Ze hebben er recht op, maar toch krijgen de luchtverkeersleiders van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, geen of onvoldoende ouderschapsverlof. "'Als het je niet zint, stap dan naar de rechtbank', krijgen we te horen. Maar dat duurt te lang. Dus zijn we bereid te staken."

9 reacties

 • Riet Van Camp

  3 jaar geleden
  Hoeveel zij met job verdienen heeft hier geen flut mee te maken! Als zij er recht op hebben, moet zij dat recht kunnen benutten! Ik geloof zelfs dat je een aanvang van ouderschapsverlof maximum 6 maanden mag uitstellen als werkgever!
 • Wendy Janssens

  3 jaar geleden
  Omdat ze wat meer verdienen (zoveel is dit ook niet vergeleken met hun Europese collega's) moeten ze een dictatuur ondergaan?? Idiote reacties hier. Ga er zelf werken als je jaloers bent.
 • Jennifer Peeters

  3 jaar geleden
  Een verkeersleider verdient 6.200 euro bruto. Hoe durven die dan nog staken voor vaderschapsverlof. Hebben die dan nooit genoeg? Weeral een rondje passagiers pesten. Schaam jullie!!!
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Al krijgen zij 7 maal mijn loon en een heleboel premies er bovenop, dat doet geen afbreuk aan hun rechten. Als zij contractueel niet hebben afgezien van hun rechten moeten zij zoals iedereen de mogelijkheid krijgen deze rechten uit te oefenen. Zij hebben ook gezinnen en kinderen. Ik ben geen verkeersleider en ik ken er geen. Ik ben ook nog nooit benadeeld geweest door hun stakingen.
 • Heidi Werbrouck

  3 jaar geleden
  Jaloers op hun loon Ibn en Ludo? Niets staat jullie in de weg om zelf aan de opleiding te beginnen en dagelijks de verantwoordelijkheid te dragen voor het leven van meer dan honderdduizend mensen.
 1. Zulte Waregem verpulvert KVK-record tijdens teambuilding
  PREMIUM

  Zulte Waregem verpulvert KVK-re­cord tijdens teambuil­ding

  De spelers van Essevee bivakkeren voor een tweedaagse teambuilding in de Ardennen. In La Roche werd de klassieke death ride gehouden met Saido Berahino in een hoofdrol. Marcq en De Ruyver zijn nog niet hersteld van hun blessure uit de oefenpartij tegen Cercle en konden niet aan de activiteiten deelnemen nu Essevee voor de eerste keer richting Ardennen trok. Opvallend was dat ook de (jonge) assistent-trainers Timmy Simons en Davy de fauw aan de esbattementen deelnamen. En er was nog een leuk detail voor de groep: de plaatselijke organisator liet weten dat het record van de traditionele 'brandweerproef' tot hiertoe op naam stond van KV Kortrijk met 52 seconden. En dat werd gisteren verpulverd door Essevee met 49 seconden. (ESK)