Exclusief voor abonnees

Lokale politiezone koopt op eigen houtje zwarte polo's: "Niet schrikken, wij gaan er wat anders uitzien”

De overheid verspreidt een folder met beelden van de uniformen, om burgers te waarschuwen voor valse agenten. Op de foto: een breed glimlachende politieman met een witte polo.
RV De overheid verspreidt een folder met beelden van de uniformen, om burgers te waarschuwen voor valse agenten. Op de foto: een breed glimlachende politieman met een witte polo.
De politie van Beringen, Ham en Tessenderlo waarschuwt haar burgers: voortaan draagt het Limburgse korps zwarte polo's. "Een fout signaal. Want politiepolo's zijn verplicht wit", zegt Nicholas Paelinck, topman van de lokale politie. "Hoe kan de burger nog het verschil zien tussen een echte en een nepagent?"

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ludo Bemelmans

  Geen probleem, gewoon in de vuilbak gooien en nieuwe reglementaire polo's bestellen, de overheid heeft altijd wel geld van de burger om te verkwisten.

 • ERWIN MINNEBO

  Als ik een agent zie die mij doet stoppen en die niet volgens het boekje gekleed of uitgerust is rij ik door zonder pardon . Als zij zich niet houden aan de regels waarom moet ik dit dan

 • Marc Van Horebeek

  En dan verwachten ze respect van de mensen? Welke simpele heeft per ongeluk de verkeerde kleur besteld? Dat die maar de factuur betaalt ipv met onze belastingcenten.

 • Vercruyssen Willy

  Ze moeten zich houden aan het voorgeschreven uniform anders zijn ze hun geloofwaardigheid kwijt en wie zou nog stoppen voor een anders geklede nepagent niemand en dat logo is makkelijk na te maken dus een politie een uniform

 • Frank Joos

  Als ze niet volgens de opgelegde wet gekleed zijn, dan zijn ze automatisch niet in dienst