Exclusief voor abonnees

Liever oorlog dan eten: Venezuela stap dichter bij militaire escalatie door rellen over humanitaire hulp

Als een truck toch de bevolking bereikt, wordt de noodhulp in geen tijd verdeeld.
EPA Als een truck toch de bevolking bereikt, wordt de noodhulp in geen tijd verdeeld.
De nationale garde van Venezuela heeft een jongen van 14 doodgeschoten omdat hij protesteerde tegen een blokkade voor een Amerikaans konvooi met noodhulp. President Nicolàs Maduro noemt het voedsel voor zijn bevolking "een Trojaans paard" om propaganda te voeren tegen zijn regime. "Militaire escalatie valt niet uit te sluiten."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • asli ugurlu

  Als die cowboy’s eens hun poten weg houden van andere landen dan zou er bijna geen oorlog meer uitbreken dat is zeker!

 • Albert De Vries

  Jef Lois, de VS, geholpen door Europa, maken het al jaren onmogelijk voor Venezuela om hun kostbaarste bezit, aardolie, wereldwijd te verkopen met sancties en bankrekeningen bevriezen. Zo duw je toch de bevolking van elk land in de armoede ! Dit is al jarenlang opgezet spel om de controle over de Venezolaanse aardolie te bekomen, net zoals in Nigeria, Irak,...

 • Nicolas Ivanov

  Dit is gewoon weer de zoveelste regime change operatie om de grootste olievoorraad ter wereld te kunnen controleren. Eerst gruwelijke sancties om de bevolking uit te hongeren zodat ze hun regering zouden uitleveren. Als dat niet helpt aangestuurde revoltes en provocaties om een onwettige interventie te rechtvaardigen.

 • Carl Op de Beeck

  Ik ben geen Maduro-fan maar het klopt dat de VS miljarden dollars aan banktegoeden heeft geblokkeerd en niet toelaat dat het staatsoliebedrijf kan verkopen aan het buitenland vanwege uitsluiting van het internationale betalingsverkeer.

 • jan verbruggen

  De jarenlange economische boycot door de VS was niet voldoende, vervolgens proberen ze een zelfverklaarde marionet aan de macht te krijgen. Lukt nog niet ? Dan maar opstandjes aan de grenzen in scene zetten en spindokters de media laten bespelen. Gelukkig kennen we de duivelse inborst van de VS en laat geen weldenkend mens zich iets wijs maken door deze mediacampanje.