Exclusief voor abonnees

Liesbeth Homans (N-VA) na de onthulling van haar relatie met Tom Meeuws (sp.a): "Leg het maar uit aan je kinderen"

"Al wat hem overkomt, heeft hij aan zichzelf te danken"

Ondanks alle heisa zit Liesbeth Homans er niet aangeslagen bij. "Ik blijf een strijdbare politica."
vincent duterne / photonews Ondanks alle heisa zit Liesbeth Homans er niet aangeslagen bij. "Ik blijf een strijdbare politica."
Niet één keer noemt ze hem in het gesprek bij naam. Hem dus. Tom Meeuws. De man met wie ze een relatie had toen Meeuws nog niet was hoe ze hem nu noemt, feitelijk en afstandelijk: voorzitter van de Antwerpse sp.a. Dat die affaire plots op straat ligt, zit Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) niet lekker. "Dat de hele N-VA hem kapot zou willen om mijn verdriet te wreken, alsnog, vier jaar na datum, is onzin. Maar op school was het wel nieuws. Leg het dan maar uit aan je kinderen."

Schrikken was het, toen vorige week plots op Knack.be stond wat insiders al jaren wisten, maar nooit relevant genoeg voor publicatie vonden. Dat Liesbeth Homans (45), de boezemvriendin van Bart De Wever, een relatie had gehad met Tom Meeuws (47), weliswaar lang voor die zichzelf zou profileren als de socialistische uitdager van de Antwerpse burgemeester.

Die relatie werd vorige week plots een affaire. Een politieke affaire. 'Knack' zag er het motief in waarom de N-VA Meeuws absoluut kapot wil maken: wraak voor het verdriet dat 'Betteke' door hem was aangedaan. Het blad baseerde zich daarvoor op een hooggeplaatste N-VA-bron. Die liet zich in een openhartige bui ontvallen hoe diep de afkeer van Meeuws wel zat. Als die ene N-VA'er daar zo over denkt, redeneerden ze bij 'Knack', dan wellicht ook zijn voorzitter en met hem de hele partij. Kort erna stond het op Knack.be. "Ik wens het niemand toe", blikt Homans terug. "Niemand." Ook hem niet.

Zegt u het nu zelf eens: is het om u te wreken dat de N-VA zo gebeten is op Tom Meeuws?

"Natuurlijk niet. Er moét helemaal niets gewroken worden. Die relatie dateert van vier jaar geleden. Als daar al verdriet mee gemoeid was, dan ben ik daar vandaag al lang over. Ik ga niet ontkennen dat ik een lastige periode heb gekend, maar ook toen ben ik gewoon blijven functioneren als minister. Al zeg ik het zelf, ik kan inmiddels een palmares voorleggen om u tegen te zeggen. Wat 'Knack' schrijft, slaat dus nergens op. Al wat de voorzitter van de Antwerpse sp.a (Tom Meeuws dus, red.) nu overkomt, heeft hij aan zichzelf te danken. Daar moet ik toch geen tekening bij maken?"

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

160 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Ik woon in Antwerpen en wist het niet . Was ik dan steke blind ?

 • Lucien Peeters

  Heel Antwerpen wist er van, hoe kan men zo hypocriet zijn.

 • Jan Van Rompaey

  Papt niet aan met een getrouwde vent.

 • Eddy DESMET

  Wie écht aan zijn kinderen denkt, doet zulks niet. Ronduit beschamend voor een vrouw, die willens nillens een gezin kapot maakt. Maar ... wat kan je anders verwachten ?

 • Stanley Vassallo

  “Leg het maar uit aan je kinderen” ?? Als Homans die affaire niet was in gegaan was dar niets uit te leggen.