Liberale vakbond helpt leden om zo weinig mogelijk belastingen te betalen

De liberale vakbond gaat mensen voortaan ook adviseren over hoe ze minder belasting moeten betalen.
thinkstock De liberale vakbond gaat mensen voortaan ook adviseren over hoe ze minder belasting moeten betalen.
Hulp nodig bij een erfenis, het invullen van je belastingbrief, het (ver)huren van een pand of het aanvragen van een studiebeurs? Voortaan kan je daarvoor terecht bij de liberale vakbond ACLVB, die zichzelf omvormt tot een adviesbedrijf.

Een vakbond die advies geeft over hoe je zo weinig mogelijk successierechten en belastingen moet betalen? Niks mis mee, vindt Mario Coppens, sinds 2015 voorzitter van ACLVB. "Als de overheid legale manieren voorziet om minder belastingen te betalen, mogen de mensen daarvan op de hoogte gebracht worden."

Coppens erkent dat de reorganisatie een kwestie van moeten is. "Doordat vakbonden meestal negatief in het nieuws komen met acties, wordt het moeilijker om leden te behouden en nieuwe aan te trekken. Door extra diensten aan te bieden, willen we meer mensen aan ons binden."

En dus ook meer inkomsten genereren, die voor de bonden flink zijn teruggelopen nu de werkloosheid op een diepterecord staat. (DDW)

Lees het hele verhaal in HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!

De inkomsten voor de vakbonden lopen terug, nu de werkloosheid op een diepterecord staat.
Thinkstock De inkomsten voor de vakbonden lopen terug, nu de werkloosheid op een diepterecord staat.


Alle artikels uit de krant

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Faes

  Mochten de sossen het zijn men schreeuwde moord en brand .

 • Jan Verstrepen

  Wat moeten ze doen de rijken betalen ook niets en er is niets verkeerd met de wet toe te passen, wat de rijken dan niet doen.

 • Patrick Baeyens

  Een moderne vakbond die zich tenminste aanpast aan de 21ste eeuw!

 • Jean De Grande

  Bedoelt ge die dertig extra verlofdagen per jaar in de vorm van stakingen, lapeire. De vakbonden hebben de laatste 20 jaar niets gedaan als de economie kapot staken. Daarvóór hebben ze heel goed werk verricht. En die zeik over Daens is nu iedereen stillekesaan wel beu gehoord van dessel.

 • Louis D'hondt

  Hoe laag kan je vallen als vakbond. Minder werklozen blijkt een groot probleem te worden voor de vakbonden. Dus het is dan toch juist dat ze liever werklozen hebben.