Exclusief voor abonnees

Lezen tussen de lakens: na verliefdheid komt 'volwassen tevredenheid'

Steven Richardson
Tijd maken voor elkaar, een inspanning doen om elkaar graag te blijven zien... Met 'Liefde is een werkwoord' schreef Alfons Vansteenwegen het oerboek over de duurzame relatie. Na dertig jaar is het nog steeds actueel.

Met 'Liefde is een werkwoord' lanceerde Vansteenwegen in 1988 een gezegde, promoveerde hij zichzelf tot de peetvader van de Belgische relatietherapeuten en seksuologen, en leverde hij een blauwdruk voor de spelregels in een relatie. Sindsdien zijn er relatie-experten geweest met spannendere adviezen ("Ga vreemd!") en kinky tips (komkommers, elektrische tandenborstels, tuinkabouters), zijn we gewend geraakt aan mensen die hun sekstapes delen en die hun ontrouw etaleren op televisie. Maar het boek van Vansteenwegen blijft overeind en stelt met gezond Belgisch verstand wat we eigenlijk allemaal wel weten: verliefdheid gaat over, en als je wilt dat de relatie ook daarna fris en levendig blijft, moet je er moeite voor doen.

Tube tandpasta

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.