Exclusief voor abonnees

Levensverhaal. 'Mister Ford' weende bittere tranen toen de fabriek in Genk moest sluiten

Rugpatiënt Marcel bezat een Jaguar. Maar hij zakte nog het liefste neer in de Mondeo van zijn vrouw. Hypercomfortabel, geen pijntje te voelen. Koning auto in koning auto.
Hollandse Hoogte / Roger Dohmen Fotografie Rugpatiënt Marcel bezat een Jaguar. Maar hij zakte nog het liefste neer in de Mondeo van zijn vrouw. Hypercomfortabel, geen pijntje te voelen. Koning auto in koning auto.
"Ik ben kapot", zei hij. "Dag en nacht voor gewerkt, mijn familie voor opgeofferd. En al die mensen op straat. Zulke goede mensen." Marcel Dierckx startte Ford Genk mee op, maakte er de beste Ford-fabriek ter wereld van en was er het langst algemeen directeur. 'Mister Ford' noemden ze hem. Bij de dramatische sluiting in 2012 was hij al 22 jaar met pensioen, maar weende hij nog bittere tranen.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dennis Tielen

  Zeer spijtige zaak. Maar goed dat Volvo prachtige automobielen maakt in Gent, anders schoot er niets meer over van de Belgische auto industrie.

 • DIRK VANGOSSUM

  Teveel politici en regeringen die de maatschappij op kosten jagen....

 • philippe dierickx

  Respect

 • Philippe Deckers

  Onze politici hebben de autoindustrie weggepest uit Belgie met duizenden werklozen tot gevolg en ze hebben het nog steeds niet begrepen.