Exclusief voor abonnees

Levensverhaal. 'Mister Ford' weende bittere tranen toen de fabriek in Genk moest sluiten

Rugpatiënt Marcel bezat een Jaguar. Maar hij zakte nog het liefste neer in de Mondeo van zijn vrouw. Hypercomfortabel, geen pijntje te voelen. Koning auto in koning auto.
Hollandse Hoogte / Roger Dohmen Fotografie Rugpatiënt Marcel bezat een Jaguar. Maar hij zakte nog het liefste neer in de Mondeo van zijn vrouw. Hypercomfortabel, geen pijntje te voelen. Koning auto in koning auto.
"Ik ben kapot", zei hij. "Dag en nacht voor gewerkt, mijn familie voor opgeofferd. En al die mensen op straat. Zulke goede mensen." Marcel Dierckx startte Ford Genk mee op, maakte er de beste Ford-fabriek ter wereld van en was er het langst algemeen directeur. 'Mister Ford' noemden ze hem. Bij de dramatische sluiting in 2012 was hij al 22 jaar met pensioen, maar weende hij nog bittere tranen.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dennis Tielen

  Zeer spijtige zaak. Maar goed dat Volvo prachtige automobielen maakt in Gent, anders schoot er niets meer over van de Belgische auto industrie.

 • DIRK VANGOSSUM

  Teveel politici en regeringen die de maatschappij op kosten jagen....

 • philippe dierickx

  Respect

 • Philippe Deckers

  Onze politici hebben de autoindustrie weggepest uit Belgie met duizenden werklozen tot gevolg en ze hebben het nog steeds niet begrepen.