Zo ging het altijd: Lucien, druk in de weer met krijt, bord en koers. Z'n vrouw Mariette met de kas en het boek.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo ging het altijd: Lucien, druk in de weer met krijt, bord en koers. Z'n vrouw Mariette met de kas en het boek. © Roland Desmet

LEVENSVERHAAL. Koning van de bookmakers, maar tegen de elektronische reus kon hij niet winnen

Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het levensverhaal van Lucien Demeyer (85). Eén blik op het peloton en hij zag welke renner fris zat en welke niet. Hij was de oudste bookmaker van het land én de meest succesvolle. Tot een bende elektronische reuzen genaamd Unibet, PMU en Napoleon Games zijn snelweg kwam blokkeren. Met zijn bord en zijn krijtje in de strijd tegen het internet: het was de enige grote inschattingsfout die Lucien ooit maakte, dat hij dácht dat hij het kon winnen.

  1. Vooral op de dijk koppenlopen
    PREMIUM

    Vooral op de dijk koppenlo­pen

    Tijdens het eerste zonnige zomerweekend zonder lockdown kleurde de druktebarometer van de kust vooral 'gezellig' groen. In Knokke, De Panne en Oostende sloeg hij heel even oranje uit, wat wijst op 'zeer druk'. In De Panne kwam dat door de zaterdagmarkt, in de grootste stad aan onze kust was het gisteren van 14 tot 16 uur het geval tussen Thermae Palace en het Zeeheldenplein. In dat stuk strand vind je amper Oostendenaars, maar vooral dagjestoeristen die net van de trein komen. "We hebben het al eerder gezegd en dit bewijst het: deze strandzones zijn de 'moeilijkste' plaatsen", stelt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Ik heb veel commentaar gekregen op het invoeren van ons aanmeldingssysteem, maar allicht zullen we het deze week moeten opstarten voor die strandzones." Opvallend: hoewel de dijk - zoals blijkt uit onderstaand beeld - veel volk over zich heen kreeg, was het op het strand best rustig. De druktebarometer is te raadplegen op dekust.be.