Exclusief voor abonnees

Levensverhaal Frans Van Looy (69): Stop een boerenzoon in een rijhuis, en hij gaat dood vanbinnen

Frans Van Looy (69) uit Merksem: ° 26 augustus 1950 † 19 september 2019

RV
De boerderij werd hoe langer hoe meer ingesloten door behuizing en industrie. Maar ze stond er nog. Eeuwenoud, en al zo lang in pacht door de familie. Vandaag wordt in Merksem Frans Van Looy begraven. Ex-profrenner in de vaste kernploeg rond Eddy Merckx, met een talent voor liederlijk leven. Maar bovenal boerenzoon, die het niet verdroeg er binnenkort uit te worden gezet.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van Nuffel

  Het Antwerpse AWV reageerde geschokt op zijn zelfdoding en zegt dat ze altijd zijn blijven praten.Dat is juist het probleem van deze kille bureaucraten.Jullie hadden beter beter eens geluisterd naar de mens Frans Van Looy inplaats van eenzijdig te praten en hem te behandelen als een dossier.

 • Gerlinde Van Nieuwenhove

  Het ga je goed, boereke van looy. Zoals je hier in merksem genoemd wordt. Wat hadden we graag mee in de bres gesprongen om de boerenschuur te behouden. Hopelijk nemen ze voldoende maatregelen om dit stukje erfgoed te vrijwaren van sloop. Wat zou het een mooi eerbetoon zijn aan de familie om er iets op te starten voor de jeugd. Bedankt AWV, om dit toch o zo menselijk op te lossen. Reacties als koop een andere boerderij... als je familie er al 100 jaar woont, ga je niet zomaar weg.

 • Lutgarde De Gieter

  Mensen kunnen van elkaar niks meer verdragen. Nog veel erger dat het je eigen familie is. Jaloers egoïsme en hebzucht liggen hier aan de basis. Geld en macht. Veel sterkte aan de familie. Hoe kunnen mensen zo zijn?

 • Jos Nijs

  vandaag staan ze misschien ook te snotteren op de begrafenis, morgen breken ze de hoeve af en volgend jaar hebben ze hun doel bereikt: de weg ligt er. Aan het agentschap: ge moogt fier zijn op jullie werk. ik hoop dat jullie s avonds nog slapen!!1

 • luc willems

  Ben zelf een boerenzoon , begrijp die mens zeer goed . Zijn droom opgevreten door de papierwormen .