Exclusief voor abonnees

Levensverhaal: de man die uit het raam sprong toen de dokter 'neen' zei

Stan Olivier uit Borgerhout: 3 december 1927 - 22 september 2018

Stan Olivier.
RV Stan Olivier.
Stan Olivier was een belezen man. Neen, te zacht uitgedrukt. Stan Olivier las altijd. Dag, nacht. Zelfs tijdens de pauzes van de klassieke concerten die hij bijwoonde met zijn vrouw, snoof hij letters op uit zijn boek dat overal meeging. Toen zijn brein begon te haperen, en de woorden zwarte gaten werden, wilde hij zo niet verder. Hij was bijna 91, voldeed volgens de familie aan alle wettelijke voorwaarden om euthanasie te krijgen. Waardig. Maar toen zei de dokter 'neen'. Stan deed het raam open en sprong.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • paul van de velde

  Kan men dan geen lijst op stellen bij dokters die het wel doen of een centra waar je kan naar bellen en die dan jou een spuitje komen geven ? Lijk mij toch simpel.

 • Jean Pollet

  in België denkt men zelf te beslissen .het is maar een illusie

 • Freddy De Vos

  Ik wil later ook niet naar het rusthuis. "Rusthuis" is een mooie name, voor een dure gevangenis. Het enige wat ik kan doen is door het raam staren en wachten op de dood, terwijl ik mijn kinderen zou opzadelen met extra rekeningen (want die rusthuizen zijn onbetaalbaar). Neen, dat wil ik niet!

 • Jonas Buyle

  Erg moedig, respect.

 • roger moenssens

  Proficiat vriend, en respect Jij bent honderdvoudig moediger dan die dokter