Charles Heirbrant
Volledig scherm
PREMIUM
Charles Heirbrant © VTM

Levensverhaal. De man die de eenzamen begroef is nu zelf begraven

Het had door zijn hart gesneden, toen hij op een achteloze dinsdag, armendag, getuige was hoe een anonieme dode werd begraven. In een put gegooid, eerder. Met geen hond bij zijn graf. Hij zwoer een dure eed. Vanaf de dag dat hij, Charles Heirbrant, boekhouder in Brussel, met pensioen zou gaan en hij was nog gezond, zou hij een waardig afscheid bezorgen aan elke sterveling, arm of straatarm. En desnoods zelf betalen. 24 jaar en zo'n 4.000 plechtigheden later is de man die de sukkelaars begroef zelf begraven.

5 reacties

 • Nicolas Ivanov

  3 jaar geleden
  Dat zijn de echte helden.
 • hellebuyck dominique

  3 jaar geleden
  Ooit eens een film over zo iemand gezien, Engelstalig maar jammer genoeg titel vergeten. Heel mooie film
 • Robin Geevels

  3 jaar geleden
  Respect voor deze mens hopelijk waren er inderdaad wat mensen aanwezig
 • Linda Wellekens

  3 jaar geleden
  Hartverwarmend .... Wat een mooi mens ! Dat zal hen die hij naar Hierboven heeft gebracht, ook niet ontgaan zijn .... ze zullen hem allemaal staan opwachten om hem te bedanken en graag te zien ...
 • Eric Vanovermeire

  3 jaar geleden
  Erg mooi verhaal en artikel ! Er is toch nog hoop voor de mensheid.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. Regenachtig
  PREMIUM

  Regenach­tig

  Vandaag is het overal betrokken met geen of amper opklaringen. Bovendien valt er bij momenten wat lichte regen, afgewisseld met lange droge momenten. Pas op het einde van de namiddag wordt het volledig droog vanuit het westen. Het is koel voor de tijd van het jaar bij maxima rond 18 graden. De wind waait matig uit het westen. Vanavond wordt het overal droog en tijdelijk komen er enkele opklaringen opzetten. Later wordt het echter opnieuw grijs, en af en toe valt er een drupje motregen indien de bewolking dik genoeg wordt. De temperaturen dalen tot minimaal 12 graden en de west-noordwestenwind zwakt gevoelig af.