Levensverhaal: "De leraar die zijn baard in brand stak als bewijsvoering"

Luc Magerman 9 augustus 1958 - 18 september 2018

Hij was slim - én verstrooid - genoeg om professor te worden, of onderzoeker. Maar Luc had geen enkele wereldse ambitie.
Ronny De Coster Hij was slim - én verstrooid - genoeg om professor te worden, of onderzoeker. Maar Luc had geen enkele wereldse ambitie.
Hij stak zijn baard in brand voor de klas, om te bewijzen dat haar eiwitten bevat, daagde zijn leerlingen uit tot onvermoede intellectuele hoogtes én spijbelen tegelijk. Met zijn excentrieke geest, zijn buitenproportionele intelligentie, maar ook zeer grote (zelf)relativering, was Luc Magerman de leraar die je zou hebben wíllen gehad, of die de rest van je bestaan markeerde.

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Vandenabeele

  Super leerkracht . Zelf les van gehad en de kids ook . Indien de leerkrachten allemaal zo zouden zijn , zou iedereen met veel enthousiasme naar school gaan

 • Catherine Evers

  Hij was een machtig wijs man

 • Rudy De Bakker

  Maar waarom laat je dan ook die vieze vuile lange baard staan, waarom toch ?

 • jan swaenen

  Gecondoleerd! Wat een prachtig mens met al die wijsheid. Spijtig dat er weinig rondlopen die zo denken de wereld zou er heel anders uitzien. Hij zal gemist worden