Exclusief voor abonnees

Levensverhaal: "De leraar die zijn baard in brand stak als bewijsvoering"

Luc Magerman 9 augustus 1958 - 18 september 2018

Hij was slim - én verstrooid - genoeg om professor te worden, of onderzoeker. Maar Luc had geen enkele wereldse ambitie.
Ronny De Coster Hij was slim - én verstrooid - genoeg om professor te worden, of onderzoeker. Maar Luc had geen enkele wereldse ambitie.
Hij stak zijn baard in brand voor de klas, om te bewijzen dat haar eiwitten bevat, daagde zijn leerlingen uit tot onvermoede intellectuele hoogtes én spijbelen tegelijk. Met zijn excentrieke geest, zijn buitenproportionele intelligentie, maar ook zeer grote (zelf)relativering, was Luc Magerman de leraar die je zou hebben wíllen gehad, of die de rest van je bestaan markeerde.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Vandenabeele

  Super leerkracht . Zelf les van gehad en de kids ook . Indien de leerkrachten allemaal zo zouden zijn , zou iedereen met veel enthousiasme naar school gaan

 • Catherine Evers

  Hij was een machtig wijs man

 • Rudy De Bakker

  Maar waarom laat je dan ook die vieze vuile lange baard staan, waarom toch ?

 • jan swaenen

  Gecondoleerd! Wat een prachtig mens met al die wijsheid. Spijtig dat er weinig rondlopen die zo denken de wereld zou er heel anders uitzien. Hij zal gemist worden