Leuvense neurochirurge staat terecht voor dood van haar dochter (14): “Ik heb Eline vermoord”, bekende ze voor ze wegvluchtte

Mehrnaz Didgar (51) bracht haar tienerdochter Eline om in hun appartement in de Leuvense Vaartstraat. Aan de overkant staat het gerechtsgebouw waar haar proces plaatsvindt.
Vertommen Mehrnaz Didgar (51) bracht haar tienerdochter Eline om in hun appartement in de Leuvense Vaartstraat. Aan de overkant staat het gerechtsgebouw waar haar proces plaatsvindt.
In het assisenhof in Leuven wordt vandaag de jury samengesteld die zal moeten oordelen over Mehrnaz Didgar (51). De Leuvense neurochirurge staat vanaf donderdag terecht voor de moord op haar dochter Eline Pans (14). Het drama speelde zich twee jaar geleden af op een steenworp van de assisenzaal waar nu over het lot van de vrouw beslist zal worden.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Van Calster

  Aangezien het een vrouw is gaat ze sowieso veel minder zwaar gestraft worden als moest de dader een man geweest zijn.

 • Dimitri Struyf

  Heeft die dochter die signalen aan meerdere mensen laten zien of toevallig enkel bij haar ma? En dochter was niet meer in behandeling zoals enkele commentaren doen uitschijnen?

 • Sabine Van de Kerkhove

  @René Lippeveld, hèèl simpel, wie of wat, wanneer je iemand ombrengt in gelijk welke omstandigheden ben je schuldig aan het ontnemen van iemands leven, wanneer die persoon niet om euthanasie gevraagd heeft. Stel u voor dat uw zoon of dochter uw kleinkind heeft omgebracht, is het dan nog moeilijk om te zeggen niet simpel?

 • René Lippeveld

  Ik heb dit gevolgd en ik stel mij de volgende situatie voor: er is, om welke reden dan ook, binnen een kleine groep mensen nog één neurochirurg. Eén mens heeft een behandelbare hersentumor. Helaas heeft zij haar eigen dochter omgebracht. Mijn vraag: laat u haar die mens opereren of niet ? Het gerecht, de jury zijn niet te benijden, maar zij zijn god niet en het verschil met idioten als Horion en Dutroux is enorm. Zo simpel is dit niet, hoor.

 • Raymond DEDEREN

  Eigenlijk heb ik er medelijden mee wat heeft een moeder door het hoofd gespeeld om zo een verschrikkelijke daad te plegen,eigenlijk is,ze al gestraft want ze,zal altijd d e moeder blijven die haar dochter vermoord heeft.