Exclusief voor abonnees

Leugens zó flagrant dat zij ze meteen doorprikten

OUDERS WILLEN ONDERZOEK NAAR GESJOEMEL BIJ ETHIOPISCHE ADOPTIES

Wege en Chucha (links en midden) werden geadopteerd, hun oudste zus Emebet bleef achter in Ethiopië. Sinds ze haar eind 2014 terugvonden, bezoeken ze haar elk jaar.
RV Wege en Chucha (links en midden) werden geadopteerd, hun oudste zus Emebet bleef achter in Ethiopië. Sinds ze haar eind 2014 terugvonden, bezoeken ze haar elk jaar.
Er rijzen steeds meer vragen over de Ethiopische adopties naar Vlaanderen. Alleen al op onze redactie liepen de voorbije 48 uur vijftien verhalen binnen van Ethiopische adoptiekinderen in wier dossier flagrant gelogen is. De adoptie-ouders zijn de onduidelijkheid beu en vragen een onderzoek aan de overheid. Minister Vandeurzen (CD&V) is bereid om daaraan mee te werken.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Lemmens

  Adopties uit bepaalde landen aan banden leggen.

 • Diane Van Riet

  Volgens mij treft het adaptiebureau evenveel schuld als die meneer Bruk. Er wordt onvoldoende gecheckt.

 • Ludo Wouters

  Heel erg voor de adoptie-ouders en adoptiekinderen. Wat me wel opvalt is dat geen enkel kind terug naar zijn natuurlijke ouders wil gaan, ook al zijn ze volwassen.

 • Jack Hoeben

  Dit lijkt mij sterk op mensenhandel!Daar is toch steeds veel geld mee gemoeid.Arme kinderen!

 • lodewijk maesen

  hier in belgie is het 1000x beter dan daar...wat is het probleem?