Legervoertuigen hebben scheurtjes in pantser

Een onbewapend Lynx-voertuig van het Belgische leger tijdens een repetitie voor een militaire parade. Archieffoto.
Photo News Een onbewapend Lynx-voertuig van het Belgische leger tijdens een repetitie voor een militaire parade. Archieffoto.
Het woord 'scheurtjesreactor' kenden we al, nu komt daar 'scheurtjespantserwagen' bij. Liefst 120 Lynx-voertuigen van het Belgische leger staan noodgedwongen op non-actief, nadat in het chassis van enkele exemplaren barsten ontdekt zijn. 

Het probleem werd ontdekt bij een groot onderhoud van 20 bepantserde wagens die terugkeerden van buitenlandse missies. "Veiligheid primeert, dus hebben we alle voertuigen van hetzelfde type voorlopig buiten dienst gesteld", klinkt het bij Defensie. Ze zullen allemaal geïnspecteerd worden met een speciale scanner en indien nodig volledig gedemonteerd. De Lynx wordt in eigen land gebruikt voor de beveiliging van militaire vliegvelden. "Die taak is nu anders georganiseerd, er stelt zich dus geen probleem." (CMG)Alle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HUGO Wils

  Weer de zoveelste miskoop van het leger!De Agusta's wogen te zwaar.Van de 46 toestellen vliegen er nog 8!Wat gebeurde er met de overige toestellen?Van de 4 nieuwe NH90's die te Koksijde staan stonden er 3 een jaar aan de grond wegens problemen met de radar!Binnenkort worden de C-130 toestellen vervangen door 6 mega A-400's!De Amerikanen bouwen 270 C-130 om tot de C-130 Super Hercules en andere landen sprongen mee op de kar.Ik kan nog wel even doorgaan maar heb maar 500 karakters....

 • RITA VAN DER SCHRAELEN

  Dus conform de rest van Belgie: 1. Scheurtjes in wegdek 2. Scheurtjes in regering 3. Scheur in de begroting

 • Peggie Van Audenhove

  Lap, wie heeft er nu weer het geld voor onderhoud van het wagenpark van 't leger op zijn bil geslagen?

 • Wesley Kenis

  Natuurlijk is er geen probleem want WIJ betalen de rekening wel voor jullie DURE rommel ..er is volgens de politici NOOIT een probleem zolang wij maar betalen en zwijgen.