Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

"Legalisering van cannabis kan ook snel gaan in België"

Luxemburg gaat cannabis als eerste land in Europa volledig legaal maken. Bedoeling is om de productie binnen de vier jaar zelf te organiseren en taksen te heffen op de verkoop. "Alleen op die manier blijft de drug veilig", klinkt het. De Luxemburgse regering richt zich ook nadrukkelijk tot andere Europese landen: "Het is tijd om meer open-minded te worden over drugs."

66 reacties

 • Johan Van Biesen

  1 jaar geleden
  Men zou om te beginnen al de tegenstaanders moeten verplichten om een maand lang elke dag Cannabis te gebruiken, want wat ik hier allemaal lees is de absurditeit voorbij! Cannabis is NIET verslavend, nicotine en alcohol wel. De zwakkelingen die al bij het eten van een koekje verslaafd geraken, daar zijn er genoeg van, en de snowflakes hier mogen eens voor de spiegel gaan staan en een deftige zelfanalyse maken, kinderachtige commentaren van nitwits.
 • Daniëlle Vounckx

  2 jaar geleden
  Alcohol en medicijnen maken meer slachtoffers dan cannabis, trouwens: moest cannabis al slachtoffers gemaakt hebben. Maar ja, de farmaceutische lobby en de bier lobby zullen veel duiten in de zakken steken van sommige politiekers.
 • Dieter Van Genechten

  2 jaar geleden
  Mario, in Nederland is de “achterdeur” dan ook niet geregeld.. coffeshop-houders moeten hun cannabis nog steeds bij illegale plantages halen.. cannabis is daar dan ook niet legaal, maar gedoogd. Legaliseren mag normaal gezien niet van Europa. Dus vraag me af hoe Luxemburg dag gaat doen.
 • bart bonero

  2 jaar geleden
  Wat ik hier toch allemaal lees :'). Bij mij is het bij cannabis begonnen, en altijd gebleven. Ik heb nooit de zin gehad om hard drugs te proberen. Ik heb nooit gestolen om mijn 'verslaving' te kunnen betalen. Ik heb tal van talenten en hobby's. Ik heb een bachelor diploma en heb altijd gewerkt voor mijn centen. Mss eens aan mijn moeder vragen hoe het was om jarenlang met een verslaafde samen te wonen. Ik denk dat ze toch redelijk fier is op wat ik heb bereikt. :)
 • stijn digger

  2 jaar geleden
  Cbd cannabis bloemen wordt al verkocht op de markten, Hasselt, Tessenderlo, Genk
 1. Luxemburg wil cannabis legaliseren en handel zelf organiseren. Experts verwachten domino-effect in rest van Europa
  PREMIUM

  Luxemburg wil cannabis legalise­ren en handel zelf organise­ren. Experts verwachten domino-ef­fect in rest van Europa

  Witte rook in Luxemburg: het land wil cannabis binnen de vier jaar volledig legaal maken. Recreatief gebruik is dan niet langer verboden, en de productie komt onder controle van de overheid. “Alleen zo blijft de drug veilig”, klinkt het bij de regering. “Het is een kwestie van volksgezondheid.” Experts houden rekening met een domino-effect in de rest van Europa.
 2. Opinie. "Terwijl cannabisclubs veroordeeld worden, renteniert de criminele ondernemer”

  Opinie. "Terwijl cannabis­clubs veroor­deeld worden, renteniert de criminele ondernemer”

  In de correctionele rechtbank van Antwerpen viel vandaag het vonnis voor de Antwerpse cannabisclub Trekt Uw Plant. De vzw en 20 van haar leden werden schuldig bevonden aan de teelt en verhandeling van cannabis. De club moet ontbonden worden en de veroordeelde leden krijgen tot 20 maanden cel. Burgerbeweging Smart on Drugs, die pleit voor een hervorming van het drugsbeleid, hekelt de klassenjustitie en het anachronisme van het vonnis, alsook de gevolgen voor de veroordeelden: “Deze mensen zijn gebroken en gestigmatiseerd voor de rest van hun leven.”
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug