Exclusief voor abonnees

Leffe maakt politiek statement met ludieke actie: debatteren met schuim op de lippen

Om het debat op gang te trekken, bedacht politicoloog Dave Sinardet (midden) 10 vragen. En wat blijkt? Overeenkomen is makkelijk als er niets op het spel staat.
Om het debat op gang te trekken, bedacht politicoloog Dave Sinardet (midden) 10 vragen. En wat blijkt? Overeenkomen is makkelijk als er niets op het spel staat.
Een groot biermerk dat politici aanzet om snel een regering te te vormen? Veel Belgischer moet het niet worden. Onder de paraplu's van Leffe organiseert AB InBev 'Nationaal Debat National', een marketingcampagne verkleed als burgerbeweging. Deze week gaan honderden Vlamingen en Walen die zich daarvoor hebben ingeschreven langs de taalgrens aan een terrastafeltje zitten, voor een tête-à-tête die politici moet bewijzen dat wij wél compromissen kunnen sluiten.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Piet Deroover

  De privésector bemoeit zich best niet met de politiek, zeker niet in een totaal verdeeld land (op politiek vlak dan) als België.

 • Philippe Vander Haeghen

  Gelijkgestemden tegenover elkaar zetten. Dat worden zware debatten. Een Waal is op gebied nog rechtser dan een Vlaming. Hij heeft gewoon geen partij om op te stemmen...

 • Charles Leunens

  Hopelijk blijven ze nuchter.

 • vandekempen bart

  liever geen regering dan een roodgroene franstalige belastingregering die ons geld transferreert naar wallonie. leffe, stop met onnozele belgicistische praat te verkopen.

 • Roland Verhoeven

  ik zou graag de kranten lezen als een multinational zich moeit met de verkiezingen in een Afrikaans of Zuid-Amerikaans land. Dan praten we over corruptie, bananenrepubliek en koloniaal gedrag. Maar hier in Belgie moet dat kunnen wat "ludiek" Stel je vragen man...