Exclusief voor abonnees

Leerlingen vastgebonden aan stoel of opgesloten in berghok? Het gebeurt nog steeds

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Leerlingen die worden vastgebonden aan hun stoel of opgesloten in een berghok: het lijken praktijken uit de vorige eeuw, maar volgens onderzoekers aan de Limburgse hogeschool UCLL gebeuren ze nog steeds. Uitzonderlijke gevallen of een breder fenomeen? Dat moet een studie uitwijzen.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Kijk, vroeger waren leerkrachten (en zeker priester-leeraar) heer en meester, oorvijgen a volonté...die leerlingen van toen hebben nu ook kinderen en willen niet dat ze hetzelfde meemaken als zij vroeger....rechtvaardigheid was ver zoek in de scholen vroeger en de schrik zat er in om als voorbeeld te dienen bij een of ander voorval.en dan de losse handjes of stok....menige ouder kwam zijn "gedacht" eens zeggen tegen de betreffende school, en leraars...met reden.

 • Andy Andries

  Heb ooit een opmeting in een school gedaan waar nog 2 volledig ingerichte isoleercellen in gebruik waren. Volledig voorzien van met gele nylon overtrokken stootkussens zoals in de films. Ventilatie niet aanwezig en zeker geen sanitair. Beetje akelig om zien maar kan ook wel aannemen dat het respect en gezag voor en naar leerkrachten er met de tijd flink op achteruit gegaan is...

 • Rudy Van Daele

  Zal de dag van vandaag zeker nodig zijn voor sommigen. Zeker als ze 's morgens hun pilletje niet hebben genomen. Men moet ze al van 1 jaar naar 't school sturen dan wordt het nog erger heren specialisten.(idioten)

 • PATRICK VANDENBUSSCHE

  Moet dag dagelijks zien dat het in 99% juist de leerlingen zij die leerkrachten breken respect is iets dat de meeste leerlingen totaal onbekend is en na 33 jaar rondlopen op school weet ik heel goed wat ik zeg

 • André Van Laethem

  Jef Lois. Met jluw voeten zouden ze nogal rammelen man. Denk je het nu echt dat die gastjes allemaal zo een brave watjes zijn ? Sommigen zouden het bloed vanonder je nagels halen. Vroeger had je correctie bij legerdienst. Nu heb je watjes zoals U en halve criminelen zoals veel 17 jarigen en jonger.