125.000 zorgverleners, onder wie ziekenhuispersoneel, krijgen de premie. "Niet meer dan een aalmoes", luidt de kritiek.
Volledig scherm
PREMIUM
125.000 zorgverleners, onder wie ziekenhuispersoneel, krijgen de premie. "Niet meer dan een aalmoes", luidt de kritiek. © Photo News

Lauwe reacties op horecacheque voor zorgpersoneel: “Méér nodig dan eenmalige premie om op café te gaan”

125.000 zorgverleners in ziekenhuizen krijgen van de federale overheid een premie van 300 euro. Hun collega's in de woonzorgcentra, die onder het Vlaamse niveau vallen, krijgen die niet. "Dit is een aalmoes. Er is nood aan structurele maatregelen voor álle zorgkundigen", zegt Margot Cloet van het Vlaams netwerk van zorgorganisaties.

16 reacties

 • Mark Lavere

  1 jaar geleden
  Vetbetaalde politici, schaam u
 • desmedt Desmedt

  1 jaar geleden
  Hoeveel ontslagen en sluitingen ten gevolge van de covod zijn er al niet gevallen. Ik waardeer het personeel in de zorgsector maar zij hebben dit gekozen.
 • Jan Boden

  1 jaar geleden
  300 euro om u op café te gaan besmetten, neen bedankt.
 • Patrick Kelchtermans

  1 jaar geleden
  Een eenmalige mini-premie is een belediging. Zorg liever voor voldoende personeel en werkbaar werk in plaats van continu te snoeien in de zorg. Als je in rusthuizen ziet voor hoeveel bewoners 1 vpk verantwoordelijk is, dan val je van je stoel. Als je vervolgens de factuur krijgt, val je nog eens van je stoel. En er zijn nog vele anderen die zich uit de naad hebben gewerkt tijdens de crisis. Mensen met een nog lager loon en in nog slechtere omstandigheden. Tunnelvisie kunnen we nu niet gebruiken.
 • Patrick Mechels

  1 jaar geleden
  Hiermee gaan ze zeker 4.000 extra medewerkers aan de patiëntenbedden aantrekken. Ook een oplossing voor het knelpuntberoep. Hoogtijd om zeer zeker in 2021 een nieuwe witte woede op de been te brengen die hopelijk voor één dag eens niet aan de patiënt denkt maar aan hun eigen.