125.000 zorgverleners, onder wie ziekenhuispersoneel, krijgen de premie. "Niet meer dan een aalmoes", luidt de kritiek.
Volledig scherm
PREMIUM
125.000 zorgverleners, onder wie ziekenhuispersoneel, krijgen de premie. "Niet meer dan een aalmoes", luidt de kritiek. © Photo News

Lauwe reacties op horecacheque voor zorgpersoneel: “Méér nodig dan eenmalige premie om op café te gaan”

125.000 zorgverleners in ziekenhuizen krijgen van de federale overheid een premie van 300 euro. Hun collega's in de woonzorgcentra, die onder het Vlaamse niveau vallen, krijgen die niet. "Dit is een aalmoes. Er is nood aan structurele maatregelen voor álle zorgkundigen", zegt Margot Cloet van het Vlaams netwerk van zorgorganisaties.

16 reacties

 • Mark Klaver

  2 jaar geleden
  Vetbetaalde politici, schaam u
 • desmedt Desmedt

  2 jaar geleden
  Hoeveel ontslagen en sluitingen ten gevolge van de covod zijn er al niet gevallen. Ik waardeer het personeel in de zorgsector maar zij hebben dit gekozen.
 • jan boden

  2 jaar geleden
  300 euro om u op café te gaan besmetten, neen bedankt.
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Een eenmalige mini-premie is een belediging. Zorg liever voor voldoende personeel en werkbaar werk in plaats van continu te snoeien in de zorg. Als je in rusthuizen ziet voor hoeveel bewoners 1 vpk verantwoordelijk is, dan val je van je stoel. Als je vervolgens de factuur krijgt, val je nog eens van je stoel. En er zijn nog vele anderen die zich uit de naad hebben gewerkt tijdens de crisis. Mensen met een nog lager loon en in nog slechtere omstandigheden. Tunnelvisie kunnen we nu niet gebruiken.
 • Patrick Mechels

  2 jaar geleden
  Hiermee gaan ze zeker 4.000 extra medewerkers aan de patiëntenbedden aantrekken. Ook een oplossing voor het knelpuntberoep. Hoogtijd om zeer zeker in 2021 een nieuwe witte woede op de been te brengen die hopelijk voor één dag eens niet aan de patiënt denkt maar aan hun eigen.
 1. PREMIUM

  Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

  Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.