Exclusief voor abonnees

Lang niet iedereen blij met gedeeltelijke heropstart onderwijs: “Ik kan leerlingen niet vastkleven aan een tegel”

Olivia en Noor mogen zich nog lange tijd blijven uitleven op de trampoline, terwijl zussen Neala en Nina vanaf 15 mei weer op school verwacht worden.
Florian Van Eenoo Photo News Olivia en Noor mogen zich nog lange tijd blijven uitleven op de trampoline, terwijl zussen Neala en Nina vanaf 15 mei weer op school verwacht worden.
De Veiligheidsraad hakt vandaag pas definitief de knoop door over hoe dit schooljaar z’n laatste maand zal ingaan, maar de plannen van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) zijn nu al stof voor discussie. Het wordt sowieso puzzelen voor ouders, leerlingen, leerkrachten en directeurs. De één moet z’n gezinsleven ombouwen, de ander z’n school.

Je hebt 3% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Evy Cuypers

  Scholen terug open is te risicovol. Beter toe tot begin september. Opvang van kinderen mogelijk voor mensen in zorg en dergelijke beroepen. Ouders die kunnen thuiswerken zoveel mogelijk laten thuiswerken en online onderwijs.

 • NOEL CLAES

  Alle regels in acht nemen in 2 weken tijd. Als minister of politici is dat gemakkelijk, gewoon een nota op papier. Voor de ouders, de directeur, de oppas, ik zie het een politici al doen. De werkelijkheid is het zoek bij de politici. Dromers om in het geschiedenisboek te staan. Waar gaan we naar toe ?

 • Benny Marcelo

  Sorry hé Brain De Graeve, je moest in de grond zinken van schaamte. De mensen in de zorg of bedrijven die doorwerken, die mensen hebben ook dat probleem en véél meer risico dan gij en ik vrees ook met minder loon. Doe ook eens moeite of zijn turnleerkrachten daar te schoon voor? Heb in de familie ook leerkrachten en die staan te popelen om terug aan de slag te gaan. Geen zeurpieten dus;

 • Victor OOMS

  Er was toch een akkoord en onderlinge overeenkomst. Niet dus, trek uw plan. Na inspectie, school terug dicht. Wat voor kakofonie is dat? Maar ja, inspecteurs moeten ook hun kost verdienen, zelfs inspectie bij de dokters of ze hun werk wel goed doen, ge moet maar durven.België op zijn best.

 • Freddy Van de Velde

  Scholen open voor eerste ,tweede en zesde lj. ,Halve klassen ,1 dag in de week . Maar ze moeten wel voor opvang zorgen voor de kleuters en kinderen van werkende ouders ? Ofwel alles open ,ofwel alles toe .