Exclusief voor abonnees

Lakse wetgeving na 2 weken al teruggeschroefd: jonge verkrachters vliegen terug achter de tralies

De 16-jarige dader zou niet worden opgesloten, zijn 19-jarige handlanger - een meeloper - kreeg vijf jaar cel.
rv De 16-jarige dader zou niet worden opgesloten, zijn 19-jarige handlanger - een meeloper - kreeg vijf jaar cel.
Het nieuwe Vlaamse decreet dat de bestraffing van jeugdige criminelen beter vorm moest geven, veroorzaakt meteen ophef. Een 16-jarige verkrachter (nu 19) uit Antwerpen kon daardoor niet uit handen worden gegeven aan de correctionele rechtbank. Gevolg: hij riskeert geen 20 jaar cel, maar maximaal een plaatsing van vier jaar in een instelling. Het decreet - nog geen twee weken van kracht -wordt zo snel mogelijk aangepast.

Je hebt 14% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Hom

  Verkrachting is een ernstige misdaad en moet ongeacht de leeftijd streng gestraft worden. Wat een klucht maakt Justitie hier weer van....

 • victor vandesande

  De leeftijd 15 16 of 18 speelt hier geen rol. Verkrachting is een misdaad, punt uit.

 • nadine Nadine Martin

  Hoe dom kan men zijn om zo een wet toe te laten …

 • paul maene

  Chemische castratie is voor zulke predatoren de enige oplossing!

 • Michel Jacobs

  Ik ben niet perse voor strenge straffen en het is een goede zaak dat de jeugd beschermd wordt tegen gerechtelijke vervolging en gevangenis tussen volwassenen. Maar wie ooit op het gedacht is gekomen om 'uithandengeving' volledig uit te sluiten, onafgezien van de feiten, is niet goed bij zijn hoofd.Onthutsend dat dit eerst in de pers moet verschijnen vooraleer bij de verantwoordelijken hun frank valt.