Exclusief voor abonnees

Laat N-VA écht de regering vallen voor één symbooldossier? SOS Michel I en voor Michel II ziet het er ook niet goed uit

Een veelzeggend beeld uit de Kamer, vorige week. Lang kon de premier de 'franke teut' van zijn populairste staatssecretaris wel smaken, maar nu botert het langs geen kanten meer tussen de twee.
Photo News Een veelzeggend beeld uit de Kamer, vorige week. Lang kon de premier de 'franke teut' van zijn populairste staatssecretaris wel smaken, maar nu botert het langs geen kanten meer tussen de twee.
Stapt premier Michel straks in een vliegtuig naar Marrakesh om het VN-migratiepact te tekenen? Of in zijn limousine naar de koning, om het ontslag van zijn regering aan te bieden? De felheid waarmee N-VA tegen een document strijdt waar ze een jaar lang amper over sprak, brengt optie twee steeds dichterbij. In de coalitie maken velen zich al op voor een crash - alleen optimisten koesteren nog hoop. "Zolang De Wever niet is afgedaald van het Schoon Verdiep, blijft alles mogelijk."

Zouden die gele hesjes de actualiteit volgen? "Michel, démission", schreeuwden actievoerders - Cara Pils in de hand - gisteren in Brussel. Alsof de regering nog straatprotest nodig heeft om te vallen. Het is vandaag geen gele beweging maar een gele partij die de vinger aan de trekker heeft. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant