Burgemeester van Dilbeek Willy Segers (N-VA)
Volledig scherm
Burgemeester van Dilbeek Willy Segers (N-VA) © Photo News

Kwart kinderen uit Vlaamse Rand gaat naar Franstalige school: "Zo leer je niet integreren"

27% van de kinderen uit de Vlaamse Rand gaat naar een Franstalige school in Brussel of Wallonië. Hun aantal is in een paar jaar tijd fors gestegen. Burgemeester van Dilbeek Willy Segers (N-VA) wil extra onderwijsmiddelen voor de Rand "om mensen te integreren en de gemeenten rond Brussel Vlaams te houden".

41 reacties

 • Roger Deprez

  2 jaar geleden
  Vlaamse partijen die dat allemaal toelaten voor eigen gewin en dit al tientallen jaren. De Vlaming hij werken hard en keek niet om.
 • Arie Verwimp

  2 jaar geleden
  Als zelfstandige in de rand blijven nederlands praten tegen de klanten en niet steeds zich aanpassen aan dat gepeupel...
 • Hubert Wouters

  2 jaar geleden
  België is drietalig. Dit is de n-va die weer onnozel begint te doen.
 • Gerd Van nieuwenhove

  2 jaar geleden
  De nva’ers in hun kruis gepakt . Iemand die goed Frans kent en het Nederland beheerst vindt snel een goede job in Brussel en Vlaanderen ! De Vlamingen kennen amper nog Frans en spreken koeter nederland ....
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Bekijk eens de keerzijde van de medallie Al jarenlang wordt hetze gevoerd tegen al wat Franstalig is. Het gevolg is dat onze jeugd geen Frans meer kan praten en er ook geen wil leren. En dat betekent in het professionele leven veelal een grote handicap. Ouders die hun kinderen naar Franstalige scholen sturen doen dit puur uit opportunisme. Het loont voor hun latere loopbaan. Dat gemis aan integratie is gewoon politieke onzin en is ook tegengesteld.
 1. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?

 2. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen