Een vrouw met mondmasker op de luchthaven van Singapore.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw met mondmasker op de luchthaven van Singapore. © Photo News

Kunnen we deze zomer op reis? Covid-19-paspoort brengt misschien redding

Almaar meer Europese landen denken eraan het toerisme herop te starten. Maar kunnen we deze zomer wel op reis? Alles hangt af van epidemiologische effecten. Sommige landen zijn voorstander van een 'Covid-19-paspoort'.

60 reacties

 • geert vlietinck

  2 jaar geleden
  Heb de kaart van Frankrijk eens bekeken en alle departementen grenzend aan Belgie en verder kleuren nog rood dus nog alles op slot enkel in het midden en het zuiden enkele oranje en groene departementen ik denk dat we Frankrijk dit jaar mogen vergeten.
 • Johan Thomas

  2 jaar geleden
  Dat iedereen zijn eigen beslissing neemt! Het is niet omdat ik nooit graag op reis ga dat anderen deze mening delen. Wees gewoon voorzichtig en geniet. Sommigen hebben deze reis gewoon nodig om zich op te laden voor de rest van het jaar!
 • Ludwig VdB

  2 jaar geleden
  Dat paspoort is een goed idee. Men kan daar een document aan koppelen dat men afziet van alle hulp uit het thuisland als het misloopt. De vakantiegangers willen het onderste uit de vakantie-kan en als het misloopt ook nog op de eerste rij staan bij de geboden hulp. Laat iedereen de vrije keuze maar zet de gematigden in het thuisland op de eerste plaats. De crisis was nu al lang bezig als men nog besmetten uit Spanje toeliet via Zaventem, zonder enige controle. Dat was een blunder van jewelste.
 • Benny Coomans

  2 jaar geleden
  man man man, we gaan is ene zomer misschien niet met de vlieger op reis kunnen gaan en voor sommigen is dit het einde van de wereld.
 • Rik Kleinmond

  2 jaar geleden
  over 4 jaar ga ik met pensioen als ik nog leef tenminste dan trek ik na buitenland en blyf daar, in Belgie veral west vlaanderen toch ma net welkom voor uw geld int buitenland kan ik x3 leven met zelfde uitgaven dan aan de vlaamse kust.
 1. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.