Exclusief voor abonnees

Kunnen we deze zomer op reis? Covid-19-paspoort brengt misschien redding

Een vrouw met mondmasker op de luchthaven van Singapore.
Photo News Een vrouw met mondmasker op de luchthaven van Singapore.
Almaar meer Europese landen denken eraan het toerisme herop te starten. Maar kunnen we deze zomer wel op reis? Alles hangt af van epidemiologische effecten. Sommige landen zijn voorstander van een 'Covid-19-paspoort'.

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • geert vlietinck

  Heb de kaart van Frankrijk eens bekeken en alle departementen grenzend aan Belgie en verder kleuren nog rood dus nog alles op slot enkel in het midden en het zuiden enkele oranje en groene departementen ik denk dat we Frankrijk dit jaar mogen vergeten.

 • Johan Thomas

  Dat iedereen zijn eigen beslissing neemt! Het is niet omdat ik nooit graag op reis ga dat anderen deze mening delen. Wees gewoon voorzichtig en geniet. Sommigen hebben deze reis gewoon nodig om zich op te laden voor de rest van het jaar!

 • Ludwig Vanden Boer

  Dat paspoort is een goed idee. Men kan daar een document aan koppelen dat men afziet van alle hulp uit het thuisland als het misloopt. De vakantiegangers willen het onderste uit de vakantie-kan en als het misloopt ook nog op de eerste rij staan bij de geboden hulp. Laat iedereen de vrije keuze maar zet de gematigden in het thuisland op de eerste plaats. De crisis was nu al lang bezig als men nog besmetten uit Spanje toeliet via Zaventem, zonder enige controle. Dat was een blunder van jewelste.

 • Benny Coomans

  man man man, we gaan is ene zomer misschien niet met de vlieger op reis kunnen gaan en voor sommigen is dit het einde van de wereld.

 • Rik Kleinmond

  over 4 jaar ga ik met pensioen als ik nog leef tenminste dan trek ik na buitenland en blyf daar, in Belgie veral west vlaanderen toch ma net welkom voor uw geld int buitenland kan ik x3 leven met zelfde uitgaven dan aan de vlaamse kust.