Kris Peeters (CD&V) krijgt politiebewaking na bedreigingen, verdachte (31) vrij onder voorwaarden

Kris Peeters.
BELGA Kris Peeters.
Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) krijgt politiebewaking. De voormalige vicepremier - die momenteel in het Kroatische Zagreb is voor het congres van de Europese Volkspartij - bevestigt het nieuws, maar wil er verder niets over kwijt. Het Leuvense gerecht voert een gerechtelijk onderzoek naar een 31-jarige man die bedreigingen zou hebben geuit aan het adres van Peeters. Afgelopen weekend is de dertiger al opgepakt en ondervraagd, waarna hij door de onderzoeksrechter onder voorwaarden werd vrijgelaten. 

Het parket van Leuven bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek is gestart naar bedreigingen aan het adres van Peeters. Afgelopen weekend werd daarvoor een 31-jarige man opgepakt en verhoord. Hij is intussen vrij onder voorwaarden. 

“Wij hebben inderdaad een melding gekregen van dreigementen die geuit zouden zijn aan het adres van meneer Peeters”, zegt Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket. “Er is daarop een gerechtelijk onderzoek geopend. In de loop van dat onderzoek werd een 31-jarige man geïdentificeerd die in ons arrondissement woont. Die man werd het voorbije weekend door de politie opgepakt en verhoord, waarna hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem vrijgelaten onder voorwaarden.”

Kris Peeters, bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar nog de grote uitdager van burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen, woont sinds begin oktober weer in Puurs.Alle artikels uit de krant

190 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anita Billen

  Wilt hij bescherming, dat hij zijn eigen dikke geldbeugel open doet. Profiteur.

 • Frank Vekemans

  weet hij zelf nog wel waar hij woont, is dat nu in Puurs of in Antwerpen

 • Walther Vanden Broele

  Waarom moet de Belgische politie = Belgische belastingbetaler hem beschermen; dat Europa dat eens een beetje doet. We betalen nu toch al méér dan genoeg belastingen.

 • Jan Servaege

  Help ons Krisje zelfstandig wandelen op de Meir met zijn rugzak vol met centjes voor de warmste week.

 • Mady Vermeulen

  De "dader" zal een verwarde man zijn die jaloers is op het enorme succes van Peeters....