Exclusief voor abonnees

Kort lontje in het verkeer, deze bestuurders getuigen: “Ik word een monster achter het stuur”

Beveren 25/04/2019, Ingeborg Van Hove getuigt over verkeersagressie.
Florian Van Eenoo photonews Beveren 25/04/2019, Ingeborg Van Hove getuigt over verkeersagressie.
Het korte lontje van de Belg achter het stuur is nog korter geworden het voorbije jaar. Dat blijkt uit een enquête over verkeersagressie van verkeersveiligheidsinstituut Vias in elf Europese landen in 2018. Knipperende lichten en gevloek achter het stuur nemen in heel Europa toe, maar in ons land is de stijging het opvallendst. Het stereotype van de vol getatoeëerde macho die het hele kruispunt blokkeert voor een scheldpartij klopt overigens niet. Dat getuigen deze twee chauffeurs.

Je hebt 18% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Vanotterdyk

  Belachelijk hoe sommigen het hier weer op de bedrijfswagen steken. Neem mijn bedrijfswagen af en ik zal me er zelf een moeten aanschaffen. Dat zal dus niets aan het aantal wagens veranderen en al helemaal zal er niets veranderen aan hoe wij, ik en anderen, zich gedragen in het verkeer.

 • marc de Volder

  Ik rij 90,van Balen naar Geel en andersom. Dat mag daar en toch vliegt iedereen,en ik schrijf iedereen !,mij voorbij.Maar eergisteren reed er een combi en al die lafaards bleven er mooi achter,hahaha.Dan begrijpen ze de regels.Vroeger zag je dagelijks de Rijkswacht op autosnelwegen en andere wegen maar nu zie je zelden politie rijden. Belgen zijn gekken in het verkeer en zevert niet dat dit de schuld is van flitspalen enz.Kunnen rijden is je aan de ,soms idiote,regels houden. Bende zotten.

 • frank versammen

  Ik fiets alle werkdagen van het jaar 40km dagelijks weer of geen weer .heb geen behoefte aan een luie firmawagen om dan ik het weekend zogezegd de groene uit te hangen. Trouwens ben bijna 60 . En nu aan jullie. En grote stukken fiets traject is zen fase. Enkel het stad niet

 • Jean Melis

  "IK" alleen kan goed met een auto rijden,die anderen zijn allemaal sukkels daar kom het allemaal op neer .

 • Jean Pollet

  het toverwoord is " respect " ook al hebt u voorrang en gelijk, , durf eens wat gas terug nemen( niemand is foutloos )