Exclusief voor abonnees

Koppigheid kan Trump kop kosten: president nooit zo onpopulair na langste shutdown

REUTERS
Donald Trump staat op verlies in het armworstelen over zijn muur. Dat hij daar de langste shutdown uit de geschiedenis voor heeft ontketend, stuit bij meer dan zeventig procent van de Amerikanen op verzet. Zijn populariteit zakt tot nooit geziene diepten - en van de kiezers die hem president maakten, is hij er al heel wat kwijt.

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nora-Lies Ndaw

  Trump is een vreselijke president maar wie denk je dat er in de plaats komt als hij wordt afgezet? Mike Pence, een super conservative christen. Bye bye planned parenthood en LGBT beschermende wetgeving. Ik heb dan liever dat we 2 jaar op ons tanden bijten en incopetente Trump overal in de weg zitten dan dat president Mike Pence een werkelijkheid wordt.

 • Diane Bernaerts

  Denis Vermesen: waar ze dat halen? Rasmussen pollt elke dag en zelfs bij het conservatieve Rasmussen schommelt zijn "approval index" deze week momenteel tussen -13 en -17, de laagste ratings ooit. En @Jean Petermans: die "vaste kiezersbasis" die hem trouw blijft, is lang niet genoeg om hem de overwinning te bezorgen, hoor!

 • erik vercammen

  2 jaar lang heeft hij volledige controle over senaat, congres en huis van afgevaardigden! En wat heeft hij in die twee jaar al verwezenlijkt?!? Niets. Hij had een goedkeuring voor zijn ‘Wall’ al kunnen krijgen dan! Waarom dan wachten tot na de tussentijdse verkiezingen waar hij het huis van Afgevaardigden verliest aan democraten!?! Denk je niet dat hij gewoon enkel maar aan zijn ego denk en wat minder aan USA zelf? Een mediageile miljardair met een Ukrains Barbie popje!

 • Marc Camp

  #Nathan, echt! Geloof jij dat een muur de oplossing is? Vraag eht eens aan een echte oost duitser en aan de stassi! Ze zullen u laten weten hoe goed een muur is. Trouwens, er geraken meer drugs over en onder water en onder de grond de VS dan dat ze over land gaan. Denk ja daardoor dat hiermee dat opgelost is? Trouwens er is meer misdaad door eigen bevolking.

 • jean petermans

  Vergeet het maar,, zijn vaste kiezersbasis blijft hem rotsvast trouw, wat er ook gebeurt of wat er ook over hem aan het licht komt. Ze zullen het dus nog 6 jaar moeten doen met hem vanaf nu.