Exclusief voor abonnees

Koning Filip stuurt duo op pad om De Wever en Di Rupo te verzoenen: “Gemakkelijk zal het niet zijn”

Didier Reynders en Johan Vande Lanotte.
Photo News Didier Reynders en Johan Vande Lanotte.
Koning Filip heeft Didier Reynders en Johan Vande Lanotte de opdracht gegeven N-VA en PS in een regering te lijmen. Volgende donderdag brengen de twee informateurs verslag uit van hun gesprekken met de partijen. Of ook het Vlaams Belang een uitnodiging zal krijgen, is nog niet besproken.

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

83 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christian Demeester

  De Keizer van Oostende heeft hier niets te zoeken.

 • Liliane Vervliet

  Is dit een late aprilgrap ?

 • Philippe JANSSENS

  Belgische logica, stuur 2 figuren die jarenlang bewezen hebben er niks van te bakken op pad met het doel een regering te maken die het bakt. Laat het dan nog leden zijn van een bende die binnen zeer korte tijd niet meer bestaan behalve in stripverhalen en de toekomst is verzekerd. Over vijf jaar een nieuwe regering om een mega rotzooi te proberen opruimen.

 • Gunther Van Herreweghen

  Beeld u eens in dat een gereden wielerwedstrijd op dezelfde manier wordt afgewikkeld. Nummers 3, 4 en 5 aanvaarden de uitslag niet en willen niet meer koersen met de nummer 2 die ze als lid van een racistische partij beschouwen. Een vooraanstaand lid van de Franstalige wedstrijdcommissie stelt voor om voortaan de nummers 1 en 2 niet meer te laten meerijden... enz. Onvoorstelbaar? Niet in de Belgische politiek!

 • Guido Deville

  Di Rupo en De Wever op persoonlijk vlak verzoenen zou wel geen probleem zijn. Maar de partijprogramma’s van de PS en de N-VA met elkaar verzoenen is heel andere koek en, zelfs als beide partijen overeenstemming bereiken over een regeerprogramma, dan is het nog de vraag of hun kiezers die koek zullen lusten en een deel van hen bij de eerstvolgende verkiezingen niet zullen afhaken en stemmen voor respectievelijk Ecolo/PTB en VB. Dan zou confederalisme haast onafwendbaar worden.