Exclusief voor abonnees

KLOPTA?

Klopt het dat je een stevige kipfilet of ander gevogelte dat tot in de kern gebakken moet zijn, beter eerst even voorgaart in de (microgolf)oven?

NEE
Zegt meervoudig Belgisch barbecuekampioen Tom De Jaeger. "Een ingrediënt dat voorgegaard wordt, kan nooit volledig dat rokerige barbecue-aroma krijgen. Voor kipfilet, dat een kerntemperatuur van 75°C hoort te hebben, bestaat eigenlijk maar één oplossing: zeer langzaam én indirect garen, wat verder weg van de hittebron."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant