Exclusief voor abonnees

Klopt het dat je die stevige steak beter eerst op kamertemperatuur laat komen alvorens hem op de grill te gooien?

JA
Zegt barbecuespecialist Tom De Jaeger. "Gevoelig vlees zoals kip laat je beter tot het laatste moment in de koelkast, maar een dik stuk vlees zoals een entrecote moet eerst eventjes op temperatuur kunnen komen. Niet dat je die in het zonlicht moet leggen, maar door 'm gewoon uit de koelkast te halen wint hij letterlijk aan temperatuur. Om zo'n entrecote mooi saignant te bakken, moet de temperatuur in de kern 45°C bedragen. Bij een entrecote die uit de koelkast komt aan 0°C moeten de buitenkanten te hard gebakken worden om die temperatuur ook vanbinnen te kunnen halen. Terwijl je bij een entrecote op kamertemperatuur in de zomer bij 22°C kan vertrekken. Zo kan hij perfect gebakken worden zonder dat ie een te harde korst krijgt."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant