Exclusief voor abonnees

Klachten over kapotte wc's bij NMBS: naar het toilet? Dan moet u uitstappen

Een anonieme treinbegeleider - niet de man op deze foto - klaagt aan dat de toiletten op zijn trein al sinds juni buiten werking zijn.
© Bart Leye Een anonieme treinbegeleider - niet de man op deze foto - klaagt aan dat de toiletten op zijn trein al sinds juni buiten werking zijn.
Wie naar het toilet moet op de trein, staat tegenwoordig geregeld voor een gesloten deur. De Ombudsdienst kreeg dit jaar al 27 klachten over niet-werkende toiletten. "Het topje van de ijsberg." Sommige conducteurs laten hun trein dan maar extra lang halt houden in het station om reizigers te laten plassen - ook al mag dat niet.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • janine stevens

  Waar zijn al die miljarden gebleven die het de belastingbetaler al gekost heeft in de hoop een degelijk openbaar vervoer te krijgen ? In plaats van die megastations te bouwen zoals in Luik en Bergen, die enkel maar dienen op het prestige van die steden op te krikken, zouden de beleidsmensen van de NMBS beter investeren in het rijdend materiaal dat door diezelfde belastingbetalers iedere dag gebruikt wordt.

 • Yelene dekann

  ons openbaar vervoer trekt op niets, zouden beter bij onze buurlanden gaan kijken, zelfs in een land als Hongarije rijdt het openbaar vervoer stipt en om de zoveel minuten mag je zeker zijn dat daar een bus is

 • danny janssens

  mensen zijn tegenwoordig te gierig om 10 of 20 eurocent te betalen voor het toilet in het station. Erg! Wat doen ze dan als ze met de auto op de baan zijn?

 • Maurice Elincx

  "Haal de WC-sleutel aan het loket" Zo staat dit bericht in station Diest. Het loket is hier gesloten op zondag... Wat nu?

 • Wiske Schoeters

  Vele stations hebben ook geen werkend toilet... Of moet je betalen voor een vies toilet. Echt triestig gesteld met de NMBS. Dan vraagt men zich af waarom Koning Auto koning blijft. Geef ons een fatsoenlijk alternatief! Geef subsidies aan het openbaar vervoer ipv aan firmawagens en vliegtuigen.