Elke Janssens (35), moeder van de tweejarige en hersenverlamde Senn.
Volledig scherm
PREMIUM
Elke Janssens (35), moeder van de tweejarige en hersenverlamde Senn.

Kine voor kind met hersenverlamming wordt 5.000 euro duurder: “We voelen ons in de steek gelaten”

Kinderen met hersenverlamming krijgen vanaf september veel minder kinesitherapiesessies terugbetaald. Reden: een aanpassing in de wet, waarvan zelfs de artsen niet op de hoogte waren. Voor de meeste getroffen gezinnen betekent dat een extra kost van zo'n 5.000 euro per jaar. "Wij voelen ons in de steek gelaten."

21 reacties

 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  Er moeten nu eenmaal prioriteiten gesteld worden. Om maar wat te noemen, gastric bypass operaties en geslachtsveranderingen zijn veel levensnoodzakelijker dan kine voor een kind met hersenverlamming. Voor diegene die het niet door hadden, dit schrijven is sarcastisch bedoeld.
 • Denis Van den broeck

  3 jaar geleden
  Hier in België helpen ze liever mensen die niet van hier zijn . Maar hun eigen volk laten ze in de steek en wie heeft die wet goed gekeurd ons magie zeker o ja die doe hier nog meer naar de kloten dan dat ze goed doe . Maar hier word ik echt misselijk van . Maar was te verwachten he met zo een minster magie de brok. En wat gaat er nu aan gebeuren niks mensen zagen klagen hier maar en er gebeurd niks .
 • Andy De Schieter

  3 jaar geleden
  Hoe kan je nu 5000 euro per jaar meer gaan betalen ? Dan kan ik zelfs niet opzij zetten op een jaar. Als je je eigen ziektezorg niet meer kan betalen, dan zou ik ook geen ziekenkas of verplichte zorgverzekering meer betalen aangezien de Belgische staat je ook in de steek laat.
 • Toon Schouteden

  3 jaar geleden
  En zo kan de regering ook op de gezondheidszorg sparen.
 • Kris Van Mol

  3 jaar geleden
  En ondertussen worden er flesjes champagne van 60000€ opengetrokken op TML.....