Er werd wat afgelachen en -geknuffeld tijdens de historische ontmoeting vorige week tussen Kim Jong-un en z'n Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in.
Volledig scherm
PREMIUM
Er werd wat afgelachen en -geknuffeld tijdens de historische ontmoeting vorige week tussen Kim Jong-un en z'n Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in. © Photo News

"Kim Jong-un beseft dat hij in doodlopende straat zit"

De gevreesde rode knop heeft plaatsgemaakt voor een warme handdruk en beloftes met het oog op een grote Wiedergutmachung. Heeft Kim Jong-un het licht gezien, of is hij niet de duivel voor wie hij al jaren versleten wordt? "Natuurlijk niet", zegt Koreakenner Koen De Ceuster. "Hij schaakt zich een weg naar het einddoel: een Noord-Korea dat zonder sancties kan groeien. En hij is goed bezig."

 1. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.
 2. Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicitatie niet onopgemerkt blijft
  Solliciteren

  Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicita­tie niet onopge­merkt blijft

  Heb je het bedrijf van je dromen gevonden, maar zijn er geen vacatures? Misschien versier je wel een job door je spontaan aan te melden. Je zal meteen opvallen, want als je de enige sollicitant bent zal je cv niet op een grote stapel belanden! Al kan hij wel naar de prullenmand worden verwezen, als je het niet goed aanpakt… Jobat.be ging op zoek naar verzamelde tips om je kans op een positieve reactie te vergroten.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?