Exclusief voor abonnees

Kiezers willen vooral "iets anders"

Vlaamse kiezers hebben liever Hilde Crevits dan Bart De Wever (rechts) als Vlaams minister-president.
één Vlaamse kiezers hebben liever Hilde Crevits dan Bart De Wever (rechts) als Vlaams minister-president.
7 op de 10 Belgen willen na 26 mei "in elk geval iets anders" dan de Zweedse coalitie die ons de afgelopen jaren bestuurd heeft. Na twee Franstalige premiers is het tijd voor een Vlaming in de 16. En aan het hoofd van de Vlaamse regering? Liever Crevits dan De Wever. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, Le Soir en RTL.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Richard Kerkhofs

  Natuurliijk willen we iets anders.Geen razzia's op nationaliteiten want dat brengt nare herinneringen naar boven. Aan het einde van het stuk, vallen de maskers af.

 • Iwan Cornet

  Iets anders willen klopt, want het is nu altijd : 1. Of je kiest links ( niet goed) 2. Of je kiest neutraal (wat goed zou moeten zijn),maar wat eindigt in een coalitie met wederom links ( niet goed) 3. Of je kiest rechts, wat uiteindelijk zorgt dat anderen samengaan voor een meerderheid met links ( niet) Dusja, als iemand mij kan zeggen hoe ik dit kan omzeilen dan kies ik ( wsl) die partij

 • Guy muis

  IK wil ook iets anders,opheffing van het cordon,zoniet stuur me dan geen kiesbrief meer!

 • Charles Leunens

  Alhoewel ik nooit voor de Tsjeven gestemd heb liever Crevits dan dictator De Wever m.a;w. liever 1 Democratisch Vlaanderen dan 1 Dictatuur Vlaanderen, buiten de Kapitalistische vriendjes van BDW (o.a Voka) geen plaats meer is voor gewone werkmensen, zieken, gehandicapten en gepensioneerden. Mensen die staat geld kosten zijn ballast voor N-VA.

 • Helen Clinton

  Inderdaad we willen een bestuur dat de meerderheid in Vlaanderen vertegenwoordigt. En de meerderheid stemt centrum-recht tot rechts. (Open-Vld, NV-A en Vlaams belang). Als deze een akkoord kunnen sluiten met de Walen, des te beter. Zoniet, het confederalisme. Het federale parlement en regering is nu toch al bijna een lege doos.