Kerstgeschenk van Trump: dieprode beurzen

BELEGGERS PANIKEREN DOOR EIGENGEREID OPTREDEN AMERIKAANSE PRESIDENT

De grootste kwelduivel van de beleggers zit in het Witte Huis. Donald Trump zit al maanden op economische ramkoers met China, maar voegde daar de voorbije dagen nog tal van beleidsdaden aan toe die beleggers alle hoop op een rooskleurige economische toekomst ontnemen.
Photo News De grootste kwelduivel van de beleggers zit in het Witte Huis. Donald Trump zit al maanden op economische ramkoers met China, maar voegde daar de voorbije dagen nog tal van beleidsdaden aan toe die beleggers alle hoop op een rooskleurige economische toekomst ontnemen.
Terwijl u de voorbije dagen een kalkoen fileerde, zette Donald Trump het mes in de beurzen. De president van de VS sloeg wild om zich heen en opende zelfs de aanval op de Amerikaanse centrale bank. Beleggers reageren in paniek. Analisten hebben het over "de slechtste december sinds de Grote Depressie in de jaren 30".

Je hebt 15% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  jeff De Boeck, bedoelt u de beurzen deden het goed vóór Trump ? Ben benieuwd of de mensen die pensioensparen in de US zo blij zijn met het getwitter van deze president. Kritiek op Fed, kritiek op treasury, trade war, ... allemaal niet zo goed voor de stabiliteit van de beurs en handelsoorlogen zijn nefast voor de wereldeconomie.

 • guido Bervoets

  Beurzen zijn luchtbellen die men op en af kan laten zonder daar erg veel moeite voor te doen. Als Trump tweet over een belastingverlaging of America first schieten de beurzen door het dak en als hij een tijdje later een shutdown of een handelsoorlog uitlokt gaan ze dieprood. Met echte economie en de echte waarde van producten en bedrijven heeft dat niks meer te maken.De beurzen zijn een hoax en een bedreiging voor de reële economie en Trump is een charlatan.

 • Werner Van den brouck

  Eindelijk een president die de grote vissen aanpakt

 • Delcroix Jean-Pierre

  Waarom laten ze die man doen of zit er meer achter.

 • jeff De Boeck

  De beurzen hebben het de laatste jaren nog nooit zo goed gedaan. Veel geld verdiend door enorm veel mensen. Amerikaanse economie deed het geweldig goed. Tot de democraten kwamen in het congres.