Exclusief voor abonnees

Kerncentrales openhouden, duurdere vliegtuigtickets, groene bedrijfswagens: klimaatexperts doorprikken ballonnetjes die onze politici oplaten

Kerncentrale Doel
© Bart Leye Kerncentrale Doel
Met 70.000 waren de klimaatbetogers in Brussel dit weekend. Met 35.000 jongeren stonden ze er afgelopen donderdag ook, en de kans is groot dat ze deze week met nóg meer zullen zijn. En toch blijft het relatief stil aan politieke zijde - op een paar ballonnetjes na over groene bedrijfswagens, een taks op goedkope vliegtickets en het openhouden van de kerncentrales. "Andere landen tonen dat het wél kan. Maar wij blijven rommelen in de marge."

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

72 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Francies VAN CAENEGHEM

  Kunnen hier al beginnen met Aftrek van firmawagens stopzetten. Afschaffen gratis tankkaarten. Stopt ge ook meteen met oneerlijke praktijk dat de ene belastingen betaald en de andere niet. Misschien aantal mini kerncentrales bouwen en vanadium batterijen. Gascentrales zijn minder veilig dan kerncentrales. Zekfdegekd met waterstofcentrales en opslagplaatsen.

 • Mark Boonen

  Gans Europa slechts 10% bijdrage aan het probleem op de manier zoals we nu doen? Waar maken we ons druk over. Stop met dat opwarm gezever. Kunnen we niets aan doen, zorg voor gezonde lucht, dat hebben we wel in handen.

 • Andre Van Ruyskensveld

  ons landje alleen kan dit niet oplossen er moet wereldwijd gehandeld worden

 • jules gevers

  Meer openbaar vervoer én overal? Gaat niet lukken! Nu worden burgemeesters in chique, rijke, "witte" gemeenten steeds herverkozen omdat ze beloven geen openbaar vervoer toe te laten in hun gemeenten. En waarom? Om allochtonen tegen te houden, want vooral zij zijn hiervan gebruikers. Waarom zegt men dit nooit hardop?

 • Hugo VAN HAEVRE

  Het autoke van de brave burger moet er aan geloven, beseffen ze wel wat een economische impact dit gaat hebben en een paar honderdduizend werklozen er bij daarom gaan ze de werkloosheid, beperken in tijd allemaal aan de armoede