Exclusief voor abonnees

Kerkstraat 5. Toegelaten op Cambridge. “Maar voor sommigen nog altijd een vuile Turk”

Korte Kerkstraat 5 | Vandaag in WONDELGEM

Ooit was een kort kleedje voor haar verboden. Boeken en studies gelukkig niet. Wel integendeel. En of ze daar iets mee gedaan heeft. Onthoud haar naam: Hannah Ghulam.
PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN Ooit was een kort kleedje voor haar verboden. Boeken en studies gelukkig niet. Wel integendeel. En of ze daar iets mee gedaan heeft. Onthoud haar naam: Hannah Ghulam.
Af en toe levert een universiteit iemand af waarvan je maar beter de naam onthoudt. Aan de UGent is dat dit jaar juriste Hannah Ghulam (23), afgestudeerd met grootste onderscheiding in de rechten. Advocatenbureaus staan voor haar in de rij, maar Hannah past. Ze is toegelaten op Cambridge. Een verhaal over hoge ambities en doorzettingsvermogen. Maar ook: over versleten worden voor ‘de goeie allochtoon’ en opgroeien in een Pakistaanse thuis zonder ruimte voor popmuziek en minirokken.

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gaby Vercruysse

  Een Super Proficiat Hannah Ghulam met uw prestatie op Universiteit Gent en succes in Cambridge. Gaby Brugge

 • ivan DEJONGHE

  dat ze hier of waar ook de kennis op doen oke maar gebruik die kennis dan voor het land waar ze van komen om hun eigenland te verbeteren

 • Jozef Van Vaerenbergh

  Ik werd ook eens uitgescholden in het Brusselse voor "sale Flamand" omdat ik de weg vroeg in het nederlands. Racisme is er dus overal. Wij Vlamingen zijn dat eeuwen gewoon geweest om verknecht te worden door een Franstalige elite.

 • Carina Van den Branden

  Daar zouden er wat meer een voorbeeld aan moeten nemen. Succes daar werk je zelf aan. Iedereen krijgt een kans , teveel verkwanselen ze. Als iedereen een voorbeeld aan haar nam zou de integratie van volkeren geen probleem zijn voor niemand.

 • Roger Geens

  Kijk of luister niet naar die sommigen die een tekort hebben aan mensen kennis ,het is niet uw kleur of afkomst die anderen moeten beoordelen ,maar wel de positieve uitstraling die u en vele anderen vertoont / vertonen .