Katrien (35) sterft vier maanden nadat ze een kindje krijgt: "Ze wilde nog één keer naar zee. Daarna ging het veel te snel"

Tot een paar weken geleden deelde Katrien foto's van kleine gelukjes op Instagram. Een selfie met Olivier op het strand, ...
Katrien De Laet Instagram Tot een paar weken geleden deelde Katrien foto's van kleine gelukjes op Instagram. Een selfie met Olivier op het strand, ...
Zelfs de beste artsen konden haar niet meer redden: niet eens tien maanden na haar diagnose is de Antwerpse Katrien De Laet (35) gestorven aan de gevolgen van een niet te genezen hersentumor. Haar dood kwam veel sneller dan verwacht. Amper vier maanden geleden, toen ze al erg ziek was, schonk ze nog het leven aan Emiel. Haar man, Olivier, blijft achter met een baby en met een kleuter. "Een jaar geleden hadden wij nog álles. Ons hele leven voor ons."

Het is de laatste weken heel erg snel gegaan. Rond de periode van Emiels geboorte, in mei, leek Katrien nog stabiel, zelfs beter dan toen ze hoogzwanger en doodziek was. Ze lachte weer, communiceerde vlotter en was opnieuw mobieler. De hoop om met immuuntherapie haar leven nog wat te verlengen, nam toe. Maar begin juli traden er complicaties op, waarvoor Katrien een paar dagen in het ziekenhuis belandde. Terug thuis liep het moeilijk, een vaag teken dat de effecten van de bestraling waren uitgewerkt en de tumor opnieuw welig tierde.

Haar man Olivier Rasker: "In augustus zijn we nog een paar dagen naar de zee geweest. Dat wilde ze graag. Nog eens naar de golven kijken. Nog eens de zon op haar huid voelen. Nog eens zand tussen haar tenen voelen. Ella - bijna 4 jaar oud - nog eens op het strand zien spelen." Maar de reis vergde veel van Katrien."

Je hebt 16% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludwig Lammertyn

  De natuur kan hard zijn voor de mens, maar is ook bikkelhard voor zichzelf. De natuur geneest zichzelf altijd. De mens kan dat niet altijd ,spijtig genoeg. Het is de natuur die er tenslotte over beslist. Katrien is op de regenboogbrug gegaan waar ze een nieuwe stap in haar leven begint. Een stap die wij uiteindelijk allemaal zullen doen, en daar elkaar terug zullen zien. Sterkte.

 • Dominique Cox

  Inderdaad, ik ben het eens met veel reacties: het leven kan zo oneerlijk zijn. Daarom begrijp ik niet hoe mensen aan een godsdienst kunnen geloven. In ieder geval: veel sterkte aan de familie.

 • Christina Peeters

  Heb alleen maar tranen bij dit triestig verhaal. Sterkte voor de familie

 • Jeff Stevens

  Wat kan de natuur en het leven hard zijn voor de mens! Geniet van elke dag, van elk klein momentje. Het kan zo gedaan zijn!

 • Christiane Baghus

  Het leven kan zó oneerlijk zijn .... Rust zacht in licht en liefde lieve mama en echtgenote. Het is een lichtje dat nóóit zal doven omdat er zoveel liefde aan vooraf ging. Katrien zal áltijd verder leven in haar kindjes. Oprecht medeleven en dat jullie sterkte en troost mogen vinden in jullie liefde voor elkaar en in de mooie herinneringen aan haar.