Exclusief voor abonnees

Karel De Gucht na definitieve vrijspraak: “Zonder dure advocaten win ik nooit. Eigenlijk is dat niet democratisch”

Karel De Gucht.
Photo News Karel De Gucht.
"Ik voel me gelukkig", zegt Karel De Gucht. Hij en zijn vrouw Mireille Schreurs hebben geen belastingfraude gepleegd, heeft het hof van beroep in Gent geoordeeld. Het koppel moest van de Bijzondere Belastinginspectie 811.000 euro betalen omdat het in 2005 aan de verkoop van aandelen 1 miljoen euro had overgehouden. Na tien jaar juridische strijd noemt het hof die claim van de BBI onterecht, omdat het niet om beroepsinkomsten ging.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

64 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans André Claerboudt

  Feit Is dat hij er steeds in slaagt om weinig tot geen belastingen te moeten betalen maar steeds de eerste Is om zijn groot licht te laten schijnen over wat moet gebeuren met wat anderen bijdragen! Hypocrieten as karel en guy hebben het beroep van politicus verlaagd tot wat het vandaag Is: de mensen walgen ervan! Hopelijk krijgt zijn partij een nog serieuzere opdoffer dan laatste keer bij volgende Verkiezingen!

 • Patrick Mechels

  Voor geld danst de beer. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

 • Robert De Meulder

  Die denkt ook dat hij zeer belangrijk is geweest.Zonder een paar vrienden en een echtgenote op de juiste plaats was hij ook maar een gewone jongen geweest.Ga nu maar gauw op uw druiven trappen en doe iedereen een plezier met in Italie te blijven.

 • Frank Van Hevel

  Inderdaad niet democratisch. Hij moest veroordeeld geweest zijn, maar dankzij dire advocaten gaat hij vrijuit.

 • Danny Gijs

  Zo erg is dat niet Karel. Ik werk graag voor u tot mijn 85ste verjaardag. Dan heb jij een goed leven gehad en de rest interesseert u toch niet.